Jon Christian Elden har hatt forsvareroppgaver i en lang rekke høyprofilerte straffesaker.

Det var i slutten av november i fjor at en mann døde i forbindelse med et julebordsarrangement på Melbu. Avdøde forsøkte å ta seg inn på et lukket julebordsarrangement. Politiet ble tilkalt, men da de kom fram til arrangementet var personen død. Tre personer er siktet i saken.

Saken ble oversendt til statsadvokaten for noe tid siden, men statsadvokaten begjærte ytterligere etterforskningsskritt. Disse etterforskningsskrittene er gjennomført.

– Jeg har mottatt den siste etterforskningen. Vi har veldig mye å gjøre, men jeg håper å kunne vurdere saken før påske, sier statsadvokat Geir Fornebo til VA/Vol.no

Sentralt i saken står obduksjonsrapporten. Politiet er svært forsiktig med å kommentere innholdet av denne. Det samme er Elden. Han skriver i en epost til Vesteraalens Avis at det er han som har bedt om ytterligere etterforskning.

– Da jeg leste gjennom saken så jeg at det var forhold som måtte etterforskes nærmere, og var i kontakt med statsadvokaten. Han har etter dette sendt saken tilbake til politiet for videre etterforskning. Jeg kan dessverre ikke kommentere hva dette gjelder, da det vil kunne ødelegge for etterforskningen.

Kilder opplyser til VA/Vol.no at det ikke er noen grunn til å lage spekulasjoner omkring statsadvokatens krav om ytterligere etterforskning i saken. Det er helt vanlig at statsadvokaten ber om mer etterforskning før det besluttes om saker skal henlegges eller om det skal reises tiltale.