Twitterkontoen til det som fram til nyttår var Midtre Hålogaland politidistrikt, @politiMPHD, har 5017 følgere.

Når operasjonssentralen i Harstad legges inn under Troms politidistrikt, legges denne kontoen ned. Og med den forsvinner følgerne.

Andre kvartal 2017

Men det er ikke bare operasjonssentralen i Harstad som mister følgere. Det er 27 operasjonssentraler i landet, som ifølge politiforum.no har 750.000 følgere. 265.000 av dem følger operasjonssentraler som skal legges ned.

Til tross for at Midtre Hålogaland nå er underlagt Nordland politidistrikt opprettholdes dagens twitterkonto i Midtre Hålogaland en tid, forteller kommunikasjonsrådgiver Jannicke Dyrhaug ved politihuset i Harstad, i det som i dag er underlagt Nordland politidistrikt.

– Vi har fire operasjonssentraler; Helgeland, Bodø, Harstad og Tromsø. Disse består inntil de underlegges  én operasjonssentral i Bodø og én i Tromsø.

De fire blir til to i andre kvartal 2017.

– Distriktene videreføres som i dag i seks til 12 måneder mens operasjonssentralene videreføres som nå til andre kvartal i 2017, sier Dyrhaug.

Viktig å nå ut

Det er viktig for politiet å kunne informere om hendelser på twitter.

– Twitter er viktig både for å holde samfunnet oppdatert på løpende hendelser, og for å komme ut med viktige forebyggende budskap i ulike sammenhenger. I en overgangsperiode vil det twitres fra alle 27 operasjonssentralene, sier direktør for kommunikasjonsavdelingen i Politidirektoratet, Margrete Halvorsen til politiforum.no.