Jentene ved medielinja ved Hadsel vgs. avdeling Stokmarknes, la i november ut en video på youtube, der de søkte om å få ha praksis i NRK.

Les også: - Får vi være hos dere?

Den kreative jobbsøknaden fikk mye oppmerksomhet i media, og jentene fikk svar og ble ønsket velkommen av kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Les også: - Hjertelig velkommen

Praksisperioden startet i forrige uke, og den første uka tilbragte medieelevene hos Anne Lindmo.

- Det har vært helt uvirkelig. Vi har fått oppleve så mye artig, ting vi ikke kunne forestille oss. Vi har møtt flinke og kjente folk, som går rundt i gangene her som helt vanlige folk, sier Pia Elise på telefon fra Oslo.

Hos Lindmo har jentene fått delta i planlegging, research og innspilling.

- Vi har lært så mye. De jobber veldig hardt, og til og med programlederen jobber like hardt som resten. Vi har lært om research, intervju og alle detaljene i arbeidet som gjøres, sier Pia Elise.

I OL-redaksjonen

Denne uka er Vilde og Pia Elise i sporten.

- Vi startet med å være i OL-redaksjonen, og så har vi vært med i regien på OL-kveld på NRK1. Det var anspent stemning på direktesendingen, og det var veldig kult.

I tillegg har jentene fått i oppdrag å lage en sketsj til et underholdningsprogram, og en reportasje om skismurning. Gjennom hele oppholdet filmer de det de gjør.

- Vi skal lage en slags videodagbok, så den jobber vi med på siden.

Fikk møte kringkastingssjefen

- Vi fikk møte kringkastingssjefen. Det var veldig skummelt, han er jo kongen i NRK. Det var litt av en opplevelse, han var veldig opptatt av hva vi synes om NRK, og så ønsket han oss alt godt videre.

- Har praksisen i NRK gitt mersmak?

- Åh, ja herregud! Både jeg og Vilde har lyst til å jobbe med dette. Folkene i NRK har vært så imøtekommende, og de har anbefalt oss skoler og ting vi må gjøre videre.