Hver mandag i vår ble mat fra alle verdenshjørner tryllet frem på Kulturfabrikken i integreringsprosjektet «Mat på tvers». Nordmenn, afhanere, iranere og eritreere - nye og gamle sortlendinger med ulike bakgrunner møttes på kjøkkenet, lagde mat og spiste middag sammen.
– Mange kokker, men ikke så mye søl
Ønsker norske deltakere
5. september starter frivilligsentralen opp igjen med det populære tiltaket.
- De utenlandske deltakere er allerede klare, nå søker vi seks norske deltakere med interesse for mat, mennesker og kultur, sier Marianne Lovise Strand, som leder matkveldene, i en pressemelding.
Trenger flere menn
Hun forteller at prosjeket så lang har vært populært, og at det har yret av liv på kjøkkenet i Kulturfabrikken.
- Ved å lage mat og spise sammen, er målet å knytte kontakt mellom nordmenn og bosatte flyktninger. Vi har hatt deltakere i alle aldre, fra ungdom til de på 80 år, sier Strand.
- Det har til nå vært mest kvinner blant de norske deltakerne, nå utfordrer vi norske gutter og menn til å hive seg med, det er kjempegøy, legger hun til.
Det er gratis å delta på matkveldene. Tiltaket er søttet av NAV Flyktning.