Marianne Strand (i midten) er koordinator for «Mat på tvers av landegrenser». (Arkivfoto) Foto: Sanna Drogset Børstad

Hver mandag i vår ble mat fra alle verdenshjørner tryllet frem på Kulturfabrikken i integreringsprosjektet «Mat på tvers». Nordmenn, afhanere, iranere og eritreere - nye og gamle sortlendinger med ulike bakgrunner møttes på kjøkkenet, lagde mat og spiste middag sammen.

Ønsker norske deltakere

5. september starter frivilligsentralen opp igjen med det populære tiltaket.

- De utenlandske deltakere er allerede klare, nå søker vi seks norske deltakere med interesse for mat, mennesker og kultur, sier Marianne Lovise Strand, som leder matkveldene, i en pressemelding.

Trenger flere menn

Hun forteller at prosjeket så lang har vært populært, og at det har yret av liv på kjøkkenet i Kulturfabrikken.

- Ved å lage mat og spise sammen, er målet å knytte kontakt mellom nordmenn og bosatte flyktninger. Vi har hatt deltakere i alle aldre, fra ungdom til de på 80 år, sier Strand.

- Det har til nå vært mest kvinner blant de norske deltakerne, nå utfordrer vi norske gutter og menn til å hive seg med, det er kjempegøy, legger hun til.

Det er gratis å delta på matkveldene. Tiltaket er søttet av NAV Flyktning.