Fysikeren Andreas Wahl, blant annet kjent fra flere programmer på NRK, skapte elektrisk stemning på Sortland fredag kveld.

Foran 214 tilskuere i Møysalen på Kulturfabrikken viste han hvordan fysikkens regler fungerer i praksis. Han fortalte om genialiteten og galskapen til kroaten Nikola Tesla, et av hans store forbilder, om atomer og om hvordan elektrisitet skapes.

Spenning

Spenningen var størst blant de fremmøtte barna og voksne da Wahl lot kroppen sin være forsøkskanin i tilsynelatende dristige eksperimenter.

– Det er strøm og ikke spenning som er farlig for kroppen, gjentok han flere ganger og beviste at han snakket sant.

En engasjert og humoristisk Wahl vekslet mellom barne- og voksenhumor, og vitsene strømmet på, slik at hele salen lo og applauderte jevnlig gjennom showet.

Les også: NRK-kjendis kommer til Sortland med elektrisk show

Én million volt

Størst var applausen da han fikk publikummerne Rikke og Tobias opp på scenen for å delta i sine eksperimenter, i tillegg til da han lot seg møte av én million volt gjennom en Teslaspole, som for anledningen var hengt opp i taket i Møysalen.

Etter showet tilbød Wahl autografer i Kulturkafeen til de mange fremmøtte barna, og de stilte seg velvillig opp i kø foran NRK-kjendisen.

Se video fra showet og bildegalleri øverst i saken.