Andreas Wahl, som de fleste kjenner fra flere NRK-programmer av vitenskapelig art, kommer til Kulturfabrikken på Sortland med den nevnte forestillingen fredag kveld.

Elektrisitet er mer enn stikkontakten i veggen. Lynet som slår ned og splintrer et tre, ballongen som blir hengende på veggen i barnebursdagen, hjernen som tenker og hjertet som slår – alt er et resultat av elektrisitet.

- I vinter samlet «Elektrisk» folk i alle aldre til fulle kulturhus sørpå, til ramaskrik fra nord, som også ville ha besøk. Skrikene er blitt hørt, og i september laster Andreas lynmaskiner og elektriske generatorer på turnélastebilen og reiser nordover for å elektrifisere landsdelen og utsette seg selv for én million volt, står det å lese i en pressemelding.

I «Elektrisk» viser Andreas Wahl deg hvor fantastisk vakker, dødelig og hverdagslig elektrisitet kan være.

- Han tar deg med på en reise fylt av spektakulære, vitenskapelige demonstrasjoner og opplevelser som får hårene til å reise seg, heter det i pressemeldingen.

Andreas Wahl er fysiker, vitenskapsformidler, programleder og tre ganger norgesmester i morellsteinspytting. De yngste kjenner Andreas fra BarneTV, de voksne kjenner ham fra «Folkeopplysningen», «Lyngbø og Hærlands Big Bang» og «Med livet som innsats».