Hun fikk en tredjeplass i klassen Oslo Junior og en fjerdeplass i klassen Minus 162.

Den 22 år gamle Øksnes-jenta er selvsagt godt fornøyd med det.

– Dette var helt uventa. Vi var 21 stykker i juniorklassen og nivået var langt større her i Oslo enn da jeg deltok i min første konkurranse i Sandefjord for to uker siden, sier Henriksen og fortsetter.

– Da jeg kom på scena og så de 20 andre fantastisk flotte jentene tenkte jeg at det ville bli utrolig vanskelig å skille seg ut. Derfor ble jeg bare kjempeglad da jeg gikk til finalen og var sikret topp seks. Bare det var en prestasjon jeg var fornøyd med. Å da ende på tredje og fjerdeplass var over all forventning.

Avslutter på topp

Deltakelsen i Oslo Grand Prix blir Henriksen foreløpig siste konkurranse i bikinifitness.

– Nå går jeg «off season» og nå skal jeg begynne å spise meg litt opp igjen og prøve å bygge muskler og legge litt på meg igjen, sier hun.

Opplevelsen med å delta i konkurranse er imidlertid noe som har gitt 22-åringen mye.

– Det har vært en kjempestor opplevelse. Jeg har lært en hel masse. Jeg visste jo ikke helt hva jeg gikk til. Dette var helt nytt for meg, sier hun og fortsetter.

– Jeg har fått se hva som foregår «behind the scenes» i denne idretten. Alt virker så fint og lett på scen der, men det ligger enormt mye hardt arbeid bak kun noen minutter på scena.

Selv angrer hun ingenting.

– Dette har vært en utrolig spennende periode av livet. Jeg angrer ikke, selv om det har vært beintøft. Det å se hva en kan få til når en bare bestemmer seg for noe er en veldig fin opplevelse å sitte igjen med.

– Usikker på fitness-fremtida

– Er du ferdig med fitness-konkurranser nå?

– Det er jo nye konkurranser til høsten, men de hiver jeg meg ikke med på. Om jeg skal delta på slike konkurranser igjen, blir det i en annen form enn det jeg har deltatt med i år. Om jeg gjør dette igjen skal det være med en annen fysikk enn det jeg har hatt nå. En fysikk med mer muskler rett og slett, sier hun.

Henriksen er opprinnelig fra Finnmark, men har bodd i Vesterålen i ti år. Hun startet å trene for to år siden og ble for alvor interessert i trening i fjor vinter. Da tok hun kontakt med treningsprodusenten Strongbody og fikk en kostholdsplan hun begynte å følge.

Henriksen var ikke den eneste vesterålingen som deltok i Oslo Grand Prix. Det gjorde også Vivi Lagesen fra Sortland. Hun endte opp på en 6. plass i 162-klassen.