Det var ikke det at var så mange dager med nedbør i april, men da det regnet, regnet det mye. Særlig skjedde det 4. april.

4. april

Rundt en trdel av den totale nedbøren kom ned over oss denne aprildagen. Ved målestasjonen på Kleiva ble det registrert hele 53,2 millimeter nedbør. Alsvåg og Sortland registrerte henholdsvis 39,5 og 35,8 millimeter, mens Andøya og Bø målte 28 og 28,1 millimeter.

Nedbør

Det var også Kleiva som fikk mest nedbør i Vesterålen i april. Totalt kom det 127,5 millimeter nedbør, og det er 150 prosent av normal april-nedbør.

Sortland hadde 115 prosent av normal nedbør, Alsvåg 125 prosent og Andøya 143 prosent.

Alsvåg hadde flest dager med målbar nedbør med 17 dager.

Kjølig

Det var også kaldere enn normalt i Vesterålen i april, med ett unntak. Ved flyplassen på Skagen var middeltemperaturen 1,7 grader, noe som er 0,8 grader over normalen.

Ved de tre andre stasjonene som har normaler (Andøya, Kleiva og Sortland), lå temperaturen under.

Størst var avviket på Keliva, der middeltemperaturen på 1,3 grader var 0,6 grader lavere enn normalt.

Bø hadde den høyeste middeltemperaturen med 1,9 grader. For denne stasjonen finnes det ikke normaler, som det er ikke mulig å si om det er høyere eller lavere enn vanlig.

Varmest og kaldest

Den høyeste temperaturen i april ble målt på Kleiva med 7,9 grader. Det skjedde 29. april.

Andøya hadde den laveste temperaturen med -6,9 grader 8. april.

Skagen hadde flest dager med temperatur under 0 grader med 29 dager.

Mye pent

Det var elles mye pent vær i april. Målestasjonen på Sortland registrerte 10 dager med pent vær, og åtte dager med helt overskyet vær.