SIL ligger på sjetteplass på tabellen med ti poeng etter fem spilte kamper. Tromsø2 ligger på ellevte plass med sine fem poeng på seks kamper.

På papiret vil da SIL være favoritter, men trener Steve Edvardsen maner til skjerping i Tromsø i dag.

– Tromsø har spilt jevnt mot alle de har møtt. De vant også mot Harstad borte, noe som er en sterk prestasjon. Så vi får se. Vi mangler noen spillere med suspensjon og skade, men med innsats og fokus gjennom hele kampen, er dette en kamp vi må vinne om vi skal være med i toppen.

Harstad vant i går sin kamp mot Salangen 2-0, mens topplaget Skedsmo spilte 0-0 borte mot Funnefoss/Vormsund.

– Det gir oss mulighet til å knappe inn på Skedsmo i alle fall.

Flere ute

Per Erik Karlsen fikk rødt mot Harstad i forrige serierunde mot Harstad og er ute. Det samme er Tage Ellingsen som må stå over etter å ha fått sitt tredje gule.

– De var to av de beste mot Glimt i midtuka, så det er klart det svekker oss. I tillegg er langtidsskadde Anders Jørgensen og Stefan Jensen fortsatt ute i tillegg da til Frank Poulsen. Så vi er litt skadeskutt, men skal klare å stille et slagkraftig lag.

– Selvtillit

SIL tapte sin første seriekamp hjemme mot Harstad sist. Det ble også tap mot Glimt i cupen, men trener Edvardsen forteller om selvsikre gutter som tar turen til Tromsø.

– Glimt-kampen gav jo oss bare selvtillit. Ellers har vi har spilt tolv kamper i år og står med to tap, om vi tar med alle treningskampene. Så selvtilliten er på topp, sier han og begrunner tapet mot Harstad slik.

– Harstadkampen var vi alle enige om var årsverste fra vår side. Vi manglet energi på det vi gjorde. Vi satser på at innsatsen mot Glimt har gitt oss energi og tro på egne ferdigheter. Der viste vi hva vi kan og at vi har det nivået inne også.

– Heve bunnivået

– Glimt-trener Åsmund Bjørkan sa etter kampen at toppnivået deres var veldig godt, men at bunnivået deres må opp. Enig?

– Veldig enig. Det er jo det som det handler om. Om vi klarer å heve bunnivået blir det veldig bra. Når det er sagt så har vi en ung tropp og unge spillere vil alltid ha en ustabilitet i prestasjonene. Men vi forbedrer oss kamp for kamp og håper på en ny god kamp i dag.

Tromsø2 vil etter alle solemerker ikke stille med noen sterke kort fra A-laget. De spiller nemlig eliteserie på Lillestrøm i dag.

VOL følger kampen fra klokken 15.00 i dag.