De nyansatte ved Reno-Vest er de tre damene Camilla Hammervold (30), Randi Dahl (34) og Camilla Østingsen (34). De blir nye kundeveiledere og vektoperatører ved gjenvinningsstasjonen på Sortland. I tillegg til de tre damene, har Reno-Vest ansatt Torgeir Andreassen som ny maskinfører og Stig Kibsgaard som ny driftsoperatør farlig avfall.

Alle fem er ansatt i Reno-Vest produksjon AS, et av datterselskapene til Reno-Vest IKS.

Dette opplyser selskapet i en pressemelding.

Spennende bransje og godt arbeidsmiljø

– Grunnen til at jeg ønsket å jobbe i Reno-Vest, er at selskapet framstår veldig solid og har noe ved seg som var attraktivt å søke seg til, forteller Østingsen som blant annet har jobbet som gartner i Sortland kommune og Plantesenteret på Sortland.

Hammervold har vært tannsekretær i en årrekke, men nå blir hun en del av Reno-Vest familien.

– Det skrytes veldig av arbeidsmiljøet her, og det var en av grunnene til at jeg ønsket å begynne her, sier hun.

– Man hører jo at de som begynner her «aldri slutter», så her er det mulig å bli til vi bli gamle. Det ligger en betryggelse i det, at man vet at folk trives så godt her, legger Dahl til, som er utdannet sveiser, men har de siste sju årene jobbet som rammemaker.

De nyansatte innrømmer at det er mer enn arbeidsmiljø som gjør Reno-Vest til en attraktiv arbeidsplass:

– Vi kommer jo nå inn i en veldig spennende bransje. Det er næring i tiden, og jeg gleder meg til å kunne være med på å jobbe med sirkulærøkonomi og grønnere løsninger, sier Østingsen.

Vil være en god arbeidsplass for alle

HR-leder i Reno-Vest, Victoria Nilsen, er godt fornøyd etter rekrutteringsprosessen.

– I et presset arbeidsmarked var det ekstra gledelig å kunne konstatere at søknadene formelig strømmet inn. Da søknadsfristen gikk ut lå 102 søknader på bordet, det var i grunnen over all forventning. Mange ser nok på Reno-Vest som en trygg arbeidsgiver med ordnede forhold, samtidig har bransjen fått et anerkjennende løft gjennom målet om en mer bærekraftig samfunnsutvikling, sier hun.

Hun viser til at Reno-Vest er i førersetet når det kommer til utvikling og innovasjon på flere grønne områder.

– Dette vet vi har bidratt positivt i rekrutteringssammenheng. Det samme har vårt arbeid med mangfold og inkludering. Vi jobber kontinuerlig for at Reno-Vest skal være et godt sted å jobbe for alle, og mener at mangfold på arbeidsplassen er viktig for arbeidsmiljøet, for å utnytte menneskelige ressurser og for å fremme verdiskaping – det er rett og slett bærekraft i praksis.

HR-lederen legger til at nå som Hammervold, Dahl og Østingsen blir en del av Reno-Vest-familien er de på rett vei med arbeidet for en jevnere kjønnsbalanse.