Kommunestyret i Lødingen har onsdag vedtatt at Ole Kristian Severinsen konstitueres som kommunedirektør. Severinsen overtar dermed stillingen fra Thomas Schjelderup, heter det i en pressemelding fra Lødingen-ordfører Hugo Jacobsen.

Severinsen tiltrer stillingen fra den 19. juni, men vil allerede nå starte jobben for Lødingen kommune.

Han har lang erfaring innenfor ledelse, hvor han blant annet har bekledd stillingen som kommunedirektør. Han har også vært assisterende fylkeshelsesjef i Finnmark.

Tidligere kommunedirektør Schjelderup overtar jobben som kommunedirektør i Gratangen kommune, opplyser Lødingen-ordfører Jacobsen.

– Vi er veldig godt fornøyde med å få Ole Kristian til Lødingen. Han har en lang og god arbeidskarriere, hvor han har med seg solid erfaring innenfor ledelse og utvikling. Nå ser vi frem til et godt samarbeid inntil vi får på plass den nye kommunedirektøren, uttaler ordfører Jacobsen.

– Lødingen står i en utfordrende posisjon, og det blir viktig med en god og tydelig styring i tiden fremover. Og det håper jeg at jeg kan bidra med. Jeg er blitt godt tatt imot av ordfører og nåværende kommunedirektør og ser frem til å ta fatt på jobben, sier Ole Kristian Severinsen.