– I dag vil det være nordlig vind og noen snøbyger som går, men på lørdag ser det ut som det blir mildere igjen, forteller vakthavende meteorolog ved Værvarslinga, Gunnar Noer.

Været den kommende uken vil være vekslende med snøbyger som hovedtrekk:

– Været blir vekslende og det blir perioder med snøbyger gjennom hele uken frem til og med lørdag, sier Noer videre.

– Det er ikke alle stedene den legger seg

Det vil blåse en del i regionen med varierende styrke, men den ser ut til å være på det sterkeste på torsdag kveld og fredag.

– I morgen vil vinden dreie til vestlig og den vil gradvis stige fra frisk bris til liten kuling i morgen ettermiddag og kveld. Fra torsdag og fredag blir det stiv kuling på Andøy fra nordvestlig kant og perioder med snøbyger, sier meteorologen.

Det vil komme noe nedbør i løpet av uken, da i form av snø. Selv om det meldes om flere centimeter er det ikke sikkert den blir liggende.

– Det vil komme rundt 10–20 centimeter med snø hver dag, men det er den kombinasjon av vind og snø så det er ikke alle stedene den legger seg.

– Kan risikere regn

Det meste nedbøret vil komme i form av snø, men temperaturene vil holde seg relativt stabile rundt null grader.

– Det vil være vekslende nedbør og vind med temperaturer som ligger noen grader rundt null. Det er et lavtrykk som blir liggende rett over Lofoten og Vesterålen som gir litt vind, sier meteorologen, og legger til:

– Det blir nok mildere i løpet av helga og man risikerer at det kommer litt regn, men på søndag blir det kaldere og tørrere igjen.