Det var onsdag denne uken det ble kjent at at fire menn er pågrepet og siktet for voldtekt av en kvinne i et busskur ved Kleiva på Sortland.

Alle fire mennene, som torsdag i en kjennelse fra Salten og Lofoten tingrett ble varetektsfengslet med brev- og besøksforbud har ifølge sine advokater nektet straffeskyld.

Kortene tett til brystet

Etterforskningsledelsen som håndterer voldtektssaken på Kleiva vil ikke gå nærmere inn på hvilke beslag som er gjort i forbindelse med pågripelsene denne uken, med henvisning til den pågående etterforskningen.

– Politiet ønsker ikke på dette tidspunktet i etterforskningen å kommentere ytterligere etterforskningsskritt, heller ikke hvilke beslag som er gjort, sier politiadvokat Elaine Pettersen Skagtun.

Digitale beslag

Det er imidlertid på det rene at det er tatt beslag, og en av årsakene til varetektsfengslingen er et ønske om å sikre skybevis, altså bilder eller kommunikasjon som er lagret på internett og ikke på de enkelte siktedes telefoner. Kombinert med at det er avvikende forklaringer de siktede så langt har avgitt, vil politiet ha bedre tid til å sikre flere bevis i saken.

– Det vi kan si er at det ikke er planlagt ytterligere pågripelser i denne saken, utdyper politiadvokat Elaine Pettersen Skagtun i en epost til VOL.

Det gjøres også oppmerksom på fra politiet at det har ikke vært gjort andre pågripelser ut over de fire som nå er varetektsfengslet.