Tirsdag kveld ble en kvinne pågrepet av politiet etter en hendelse med knivstikking i ansiktet på en annen kvinne.

Torsdag ble kvinnen fremstilt for varetektsfengsling. Politiadvokat Eva Kristin Varheim opplyste til VOL onsdag kveld at den siktede er avhørt, men at de vil begjære henne fengslet i to uker.

Kjennelsen fra tingretten kom ganske sent torsdag ettermiddag, og retten er kommet frem til at kvinnen løslates.

Hvorvidt det kommer til å skje er opp til lagmannsretten, for påtalemyndigheten har anket kjennelsen.

– Vi hadde begjært oppsettende virkning, det betyr at hun kan holdes i varetekt når politiet anker kjennelsen frem til at den blir behandlet av lagmannsretten. Dersom lagmannsretten kommer frem til samme resultat som tingretten, løslates hun, sier politiadvokat Eva Varheim.

Den siktede kvinnen ble eskortert av to politibetjenter fra Sortland til Bodø onsdag.

– Dersom politiet får medhold, har vi begjært at hun skal holdes varetektsfengslet i to uker. Vi håper at lagmannsretten rekker å behandle saken i dag, sier Varheim til VOL om saken som ligger til ankebehandling.

Motiv og hendelsesforløp

Bakgrunnen for politiets anke, er at politiet vil etterforske motivet for voldsbruken.

– Det er noen etterforskningsskritt som gjenstår. Det er korrekt at vi har klart for oss hva som har skjedd. Men vi har fortsatt noen spørsmål knyttet til motiv og nøyaktig hendelsesforløp, sier Varheim.

Hun tilføyer at dette kan si noe om straffeutmåling og straffbarhet av det som har skjedd.

– Vi ser allerede alvorlig på saken. Strafferammen er på 10 år. Hun er per nå siktet for grov kroppsskade, og det er en bestemmelse som har en strafferamme på ti år. Det som gjør at vi mener forholdet kommer inn under denne bestemmelsen, er blant annet at den nevner konkret om hendelsen er forøvd med kniv, sier hun.

Flere etterforskningsskritt

Kuttene som den fornærmede kvinnen fikk i ansiktet, måtte behandles av helsepersonell.

– Politiet mener at vi har brakt på det rene at det dreier seg om grov kroppsskade, men vi ønsker å få belyst hendelsen litt mer. Vi har noen etterforskningsskritt som fortsatt skal gjøres. Siktelsen kan endres med tanke på nye opplysninger, forteller hun videre.

Kvinnen som er siktet er i 30-årene, og fornærmede og siktede er kjent for hverandre fra før. Det er foretatt innledende avhør av fornærmede og to vitner.

– Vi vet en god del, men vi tenker at til vi er ferdig med avhørene og har fått samlet alle trådene, så vil ikke politiet dele så mye mer, sier Eva Varheim.

Politiadvokaten understreker at denne typen voldssaker er sjelden.

– Heldigvis er denne type saker sjeldent. Dette er en sak med stort skadepotensial, sier Varheim.