Opplæringskontoret for Forsvaret og Kystvakten har arbeidet tett sammen for å få på plass godkjenningen og vil snart kunne tilby læreplass til en elev ved en av de to videregående skolene som utdanner elever i dette faget på VG2-nivå, heter det i en pressemelding fra Forsvaret.

– Dette kan være starten på et nytt og viktig kapittel i lærlingesammenheng i Forsvaret. Kystvakten tror de på sikt vil kunne tilby flere læreplasser i dette faget, og Opplæringskontoret ser også et potensiale i andre deler av Forsvaret for ytterligere læreplasser i faget, sier Halvar Rønneberg, lærlingkoordinator i Forsvaret.

Kystvakten har i dag ca. 130 lærlinger innen Matros, Skipsmotormekaniker, Maritim elektriker, Ernæringskokk, Kokk, IT-drift, Sikkerhet og Service- og administrasjonsfag.

Stein Magne Eidissen er godkjent som faglig leder i faget, han har gjennom flere år arbeidet med kursing av ansatte, og videreutvikling av hvordan droner kan brukes mest mulig effektivt for å understøtte Kystvaktens oppdrag, heter det i pressemeldingen.