Det melder selskapet i en pressemelding mandag ettermiddag.

Berthinussen har sin siste arbeidsdag i selskapet 31. desember.

Hun har jobbet i selskapet siden 2009. Fra 2016 til 2021 var hun reiselivssjef underlagt Vesterålen Regionråd, og har siden 2021 vært daglig leder i det nye selskapet Visit Vesterålen AS. Styret starter nå prosessen med å finne en ny daglig leder.

– Etter 14 år i Visit Vesterålen er det nå på tide å gjøre noe nytt. Hva det blir vil tiden vise. Samtidig er det vemodig å ikke skulle være en del av et meget godt kollegium fra nyttår, sier hun i pressemeldingen.

Berthinussen sier videre at det har vært begivenhetsrike år, blant annet med en ny reiselivsstrategi på plass og Merket for bærekraftig reisemål for Vesterålen.

– Både dyktige medarbeidere og medlemsbedrifter har bidratt til at Visit Vesterålen har vært en flott arbeidsplass for meg, sier hun.

Ida Martinsen, styreleder i Visit Vesterålen, sier at Berthinussen har lagt ned en stor innsats for Visit Vesterålen og regionens reiselivsnæring gjennom mange år.

– Vi takker henne for jobben hun har gjort og ønsker henne lykke til videre med nye utfordringer», sier styrelederen.

Visit Vesterålen var i mange år en del av Vesterålen Regionråd. I 2021 ble Visit Vesterålen AS etablert som et selvstendig kommersielt selskap.

Selskapet eies av en rekke private og offentlige aktører, og har rundt 80 medlemsbedrifter. Visit Vesterålen markedsfører Vesterålen som reisemål, og leverer tjenester innenfor markedsføring, merkevarebygging og salg til reiselivsbedrifter og kommunene.