Vesterålens Idol-håp gikk sist ut på scenen i kveld på scenen med låta "Take the Stage", skrevet av storebror Rolf Anders Høve.

- I kveld skal jeg gjøre min egen låt. Da skal æ kun vær' ho Anniken, sa Anniken Høve i introinnslaget før hun framførte låta.

- Hun har laget en låt som heter  "Herregud det er digg med barnefri", og det er en dansebandlåt! spøket programleder Stian Blipp da det var Annikens tur.

- Helt konge

For "Take the Stage" er alt annet enn ei dansebandlåt, men skikkelig rocka sånn som vi er vant til å se Anniken. I tillegg til å framføre låta live, har Anniken og de andre artistene spilt inn låta si i studio og laget musikkvideo. Det er første gang Anniken har vært i et studio og spilt inn ei låt.

- Du synger den helt konge! fikk hun høre under innspillinga.

Kurt Nilsen i dommerpanelet var imponert av Annikens opptreden.

- Dette er første gangen jeg ser deg virkelig ta scenen! sa han.

- Du synger at du skal ut av buret, og det gjør du, jeg tror på deg. Du synger med hjerte og bonn gass! sa dommer Gunnar Greve.

Skrev på flyet hjem

Historien bak låta er noe spesiell, forklarte Anniken før fredagens sending. Etter framføringa forklarte hun hvorfor.

Storebror Rolf Anders fulgte Anniken på audition i Trondheim. Da de satt på flyet på vei hjem igjen, satt han og skreiv og skreiv, forklarte Anniken fra scenen.

- Hva skriver du? spurte Anniken.

- Det er en sang, og den skal du synge i finnalerunden hadde broren svart.

Før sending småløp Anniken Høve fram og tilbake på Chateau Neuf i Oslo. Hun småtrippet inn på fotorommet på Chateau Neuf, i glitrende shortsdrakt, og stilte seg opp for fotografen.

- Nå må jeg nesten bare løpe, smilte en litt stressa Anniken, og forsvant ut døra.

Hip hop-Anniken

Fredagens Idol-show åpnet med at Anniken kom ut på scenen og rappet. Hip Hop er ikke det vi vanligvis hører fra Hognfjorden-jenta, men hun og de andre Idol-deltakerene overrasket med å synge snutter av låter fra sjangre vi vanligvis ikke hører dem synge. Programleder Stian Blipp sa han håpet å høre mye spenstig fra artistene, når de skulle fremføre egne låter.

Overveldet

Anniken har flere ganger tidligere sagt at hun er helt overveldet av å ha nådd så langt i Idol, både på grunn av sterke konkurrenter og fordi hun er eldre og har en litt annen stil enn de andre Idol-deltakerne.

- Jeg er ingen typisk Idol-deltaker, har hun sagt til Vol.

Tidligere Idol-dommer Ole Evenrud, har sagt om Anniken at hun er blant de beste artistene i årets Idol, men at hun kan bli overkjørt av "tenåringstoget", og dermed likevel ikke nå helt til topps i denne konkurransen.

- For voksen

- Anniken har en rocka stil og en ruhet i stemmen som Norge tradisjonelt sett elsker. Litt sånn Janis Joplin- og Rod Stewart-kvalitet. Faren er imidlertid at Anniken blir for voksen for kjernepublikummet til Idol, skrev han i ei pressemelding tidligere denne uka.

Likevel har Evenrud tro på at Anniken kan nå langt som artist.

Annikens