Som seg hør og bør før fotballsesongen tar til, har Dagbladet tippet tabellplasseringene til samtlige lag i årets 3.divisjon.

Hovedstadsavisen har mest tro på Sortland, som tippes på tredjeplass. Melbo har de plassert like under, på femteplass.

- Blir bikkjeslagsmål

Sortlandtrener Espen Bakke Gusjås tar tabelltipset med en klype salt.

Les også: Fotballeksperter tipper tabellen

- Jeg har ikke noe forhold til slike tips. Å tippe tabeller får de gjøre de som driver med det, sier Bakke Gusjås til VOL.

Sortlandtreneren har ikke at tabelltipset til Dagbladet slår hundre prosent til.

- Jeg er ganske sikker på at både Sortland og Melbo kommer til å havne blant topp fire. Det er i alle fall målet vårt. Det kommer til å bli et bikkjeslagsmål om de fire øverste plassene, sier han.

Tøffe konkurrenter

Med tanke på at neste års seriesystem legges betydelig om, blir årets serie, inkludert 3.divisjon, preget av overgangen til den nye ordningen.

Det innebærer at ingen klubber rykker opp til den nye 2.divisjon, og at det bare er de fire beste lagene som automatisk får fortsette på regionalt nivå i 3.divisjon.

Les også: Ingen lag rykker opp fra 3.divisjon i år

Selv tror Bakke Gusjås at både Mjølner og Bodø/Glimt 2, som for øvrig har havnet på henholdsvis 2. og 3.plass i Dagbladets tips, blir de tøffeste konkurrentene i årets serie.

- Mjølner rykket ned fra 2.divisjon i fjor og kommer nok til å bite godt fra seg. Bodø/Glimt tror jeg også kommer til å gjøre det bra, slår treneren fast.

Les også: - Det gir oss bare ekstra motivasjon

Blir motivert av tips

I fjor tippet Dagbladet Melbo på sisteplass i 3.divisjon. Melbotrener Thomas Rønning har ikke tro på at tabelltipset slår til i år heller.

- Vi har vårt eget tabelltips, og det er å forberede fjerdeplassen fra i fjor. At Dagbladet tror at vi ikke klarer oss i divisjonen gir oss bare ekstra motivasjon. Målet vårt er å vise at fjorårets plassering ikke var noen tilfeldighet, slår Thomas Rønning fast.

Dagbladets tabelltips for 3.divisjon, avdeling 11, ser slik ut:1. Mjølner2. Bodø /Glimt 23. Sortland4. Stålkam._______________5. Melbo6. Junkeren7. Sandnessjøen8. Mosjøen9. FK Lofoten10.Fauske/Sprint11.Brønnøysund12.Medkila