Mamma Mia! Here We Go Again, blir en av sommerens aller største filmer. Det er det ikke tvil om. Den har også potensial til å bli en av årets mest sette, sier kinosjef i Hadsel, Ketil Johnsen.

Oppfølgerfilmen, som har premiere 20.juli og blant annet har Meryl Streep, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård og Colin Firth på rollelisten, ventes å bli en av de største kinosuksessene på verdensbasis denne sommeren, og kanskje sågar globalt.

– Den første filmen hadde en spesiell effekt på mange. Selv om det er ti år siden den kom, har mange den frisk i minne fortsatt. Det er høye forventninger til den filmen, sier Johnsen.

Mest damer

Kinosjef i Sortland, Rita Sundberg, har også god tro på at Mamma Mia! Here We Go Again vil trekke mange inn i kinomørket i sommervarmen, eller kulden.

Mamma Mia blir nok godt besøkt. Det er en film med en del såkalt hjerte og smerte, noe som appellerer til mange, og kanskje særlig til damer. Filmen har mye humor og ikke minst flott musikk, sier hun.

Brannman Sam og Ant-man

Sundberg understreker at det går en rekke andre filmer i sommer som mange ønsker å se. Hun nevner i fleng Jurrasic World: Fallen Kingdom, som har premiere i dag, fredag, Oceans 8, Brannmann Sam og Ant-man The Wasp.

– Oceans 8 er oppfølgeren til Ocean 11-filmene, men denne gang med kvinner i de største rollene. Ellers vil nok Brannman Sam appellere til de yngste. Oppfølgeren til Ant-man, Ant-man the Wasp er det nok mange ungdommer som har lyst å se. Og i august kommer Mission: Impossible - Fall Out, med Tom Cruise i hovedrollen. Den filmen er det nok ekstra mange i hele Norge som vil se med tanke på at flere scener er spilt inn på Prekestolen i Lysefjorden, sier Sundberg.

God kinomåned

Ifølge Ketil Johnsen er sommeren en svært god kinomåned i Hadsel.

– Sommeren, og særlig juli, er en av de aller beste kinomånedene i hele året. Årsaken er at folk har senket skuldrene og har mer tid til å gå på kino. Husk på at vi ikke skal mer enn ti år tilbake før kinoene i Vesterålen hadde sommerstengt. Det tok faktisk noen år før jeg selv forsto at sommeren er en god kinotid. I Hollywood er juli den mest innbringende kinomåneden i hele året og studioene vil helst slippe potensielle kassasuksesser da, sier han.

Sundberg er enig i at sommeren er en god kinomåned, men erfarer ikke at pågangen er veldig stor.

– Den store forskjellen når det gjelder kino på sommeren nå og sammenlignet med tidligere, er at vi har flere filmer å vise. Det er en del folk innom kinoen, men det er ikke slik at publikum går mann av huse, slår Rita Sundberg fast.