Fem nye politistillinger tildeles Midtre Hålogaland politidistrikt til våren.

- Det er likt med alle andre politidistrikt i Nord-Norge som får fem nye stillinger, sier politimester Elisabeth Kaas i Midtre Hålogaland.

Politidirektoratet varslet minst fem nye stillinger til hvert distrikt før helga. Men i politidistrikt som Hordaland, Rogaland og Romerike får de 26 nye stillinger.

- Dette er svære politidistrikt med langt større utfordringer enn oss, kommenterer Kaas.

Hun sier det langt fra er avklart hvor disse fem nye stillingene vil bli lokalisert i politidistriktet som har ansvar for både Harstad, Narvik, Vesterålen og Lofoten.

- Den prosessen er ikke iverksatt ennå. Det skal diskuteres i ledergruppene først, sier hun.

De nye stillingene som fordeles utover hele landet i løpet av våren, er etter ønske fra regjeringen om å få helt nyutdannede i jobb.

- Vi forventer at disse skal inn i operativ tjeneste for å styrke beredskapen og øke beredskapen til politiet slik at vi kan ha døgnkontinuerlig tjeneste med akseptabel responstid, sier Kaas.

Hun sier alle politidistrikt alltid vil ønske seg flere stillinger, men mener disse tilførslene styrker politiet i Midtre Hålogaland.

- Det er et skritt i riktig retning. Det er et godt utgangspunkt å få fem flere stillinger når det nå fordeles, sier hun.

Justis- og beredskapsdepartementet har nå tildelt 9829 millioner kroner som Politidirektoratet nå har fordelt.