– Kaia er ferdigstilt. Når det gjelder de to byggene som skal føres opp, begynner snart grunnarbeidet. Alt går foreløpig etter planen, forteller konsernsjef i Holmøy-konsernet, Knut Roald Holmøy.

Ferdig neste år

Hva som skal skje med resten av området når de to byggene har kommet opp, er fortsatt uvisst.

– Nå har vi fylt ut et ganske stort område. Hvordan vi skal utrette resten av området, har vi ikke tatt noen avgjørelse på, men vi har noen tanker om det, forteller Holmøy.

Tar hensyn til vær

Går alt etter planen, skal de to byggene, fryseterminalen og administrasjonsbygget, være ferdigstilt forholdsvis tidlig neste år.

– Målet er mars/april. Men siden vi er i Nord-Norge, må vi ta hensyn til vær og vind. Da vi bygde kaia var for eksempel værforholdene veldig gunstige, noe vi håper de også kommer til å være i fortsettelsen, understreker Holmøy.

Logistikkeffekt

Ifølge Knut Roald Holmøy gleder han og konsernet seg stort over det som er i ferd med å skje på Holmen.

– Det er noe vi ser fram til. Nå er vi ikke i gang ennå, men vi ser at det kommer til å bli et område og anlegg som vi kommer til å få stor glede av, sier han.

Konsernsjefen er ikke tvil om at utbyggingen som nå er i emning, vil ha flere fordeler for konsernet.

– Når vi begynner å bygge, ser vi konturene og effekten av å samle alt på en plass, noe vi har begynt å forbedre oss på. Vi tror at det vil gi oss en logistikkeffekt som er vel så stor som det vi hadde tenkt i utgangspunktet, slår Holmøy fast.

Snøhetta

Fronten på kaia blir 126 meter når den blir ferdig. Selve fryselageret får et bruttoareal på 3100 kvadratmeter, mens administrasjonsbygget blir på 15.000 kvadratmeter.

Det er det velrenommerte arkitektfirmaet Snøhetta som skal tegne kaibygningene.

– Vi vil være nyskapende og prøver å få til noe som skiller seg litt ut og er annerledes, har Holmøy tidligere uttalt til Sortlandsavisa.

Fryseterminal: