Ambisjonen til daglig leder Bent Are Glad Pedersen var for ett år siden at han og staben skulle klare å flytte varer for femten millioner kroner i løpet av 2015.

– Vi klarte å nå målet. Europris er gått på børs i Norge i løpet av året, og det gjør at vi foreløpig ikke får lov til å gå ut med de nøyaktige tallene, men jeg kan røpe at vi nådde målene – og vel så det, smiler Glad Pedersen.

Les også: Fullt på åpning

– Hva er det viktigste du har lært i løpet av året? – Jeg har lært alt. Jeg kom fra forsikringsbransjen. Det jeg har erfart mest om er hvordan man må planlegge varelageret. Hvilke varer trenger vi til hvilken tid? Vi har hatt både veldig gode opplevelser, samt noen feilskjær i løpet av fjoråret.

Påske og jul

Glad Pedersen forteller at påsken, Halloween og jula er blant de tidspunktene på året at salget har gått særdeles bra.

– Vi kommer til å vite mer om hvilke typer varer vi må bestille mer av, forklarer han.

Det største feiltrinnet er de gangene vi har glemt å bestille varer fra leverandører som er med på kampanjer i kundeavisen. Da er det veldig kjedelig å ikke ha varen som kunden etterspør, sier butikksjefen.

– Vi er veldig opptatt av å se alle kundene som kommer innom. Vi smiler og sier hei, og tar vare på dem som velger å komme hit til oss. De ansatte har servert cider når køene har vært lange. Jeg ønsker at vi bryr oss om de som kommer. Selv har jeg nok prestert å si hei til samme kunde opptil flere ganger. Det kan bli for mye, men vi vil skape en hyggelig atmosfære.

85 paller med varer

De to siste ukene i julerushet pakket de ansatte ut 85 paller varer til butikken. Det er mye.

– Tror du hadselværingene gjør mer av handelen sin her Etter at Europris er kommet?

– Det er vanskelig å si noe sikkert om det, men jeg hører fra kunder at de er glade for at vi er kommet. Det er blitt kortere å kjøre, sier de.