Tidligere i vinter skrev den svenske journalisten Susanne Hushagen en rosende reisereportasje om Vesterålen som ble publisert i den svenske avisa Expressen.

Nå har hun publisert en ny artikkel, i det svenske ukebladet Allers, hvor regionen igjen blir omtalt i svært positive ordelag:

«Norrsken, valsafari, samekultur och rymdforskning. Öriket Vesteråleni Nordnorge har mycket att erbjuda, inte minst unika naturupplevelser. Här är du fjärran massturismen, men nära naturen», skriver hun blant annet i reportasjen.

Viktig markedsføring

Kjetil Paulsen i Vesterålen reiseliv understreker at vesterålsreportasjene til Hushagen har en del å si for turismetilstrømningen i regionen.

- Dette er det mange som leser. En slik type mediedekning når et litt annet publikum enn hva vanlig kommersiell marknedsføring gjør, for det meste damer fra 30 år og oppover, som ofte har familie, forteller han.

Voksende interesse

Ifølge Paulsen er Sverige et stort marked for turismen i Vesterålen.

- Norge er et stadig mer populært land å feriere i for Sverige, og det er særlig mange fra Stockholm/Gøteborg-området som bruker Nord-Norge til rekreasjon, sier han.

Foretrekker Vesterålen

Mange svensker foretrekker sågar Vesterålen fremfor Lofoten.

- For mange svensker er Vesterålen mer avslappende enn Lofoten. Det er her de finner roen og sjelfreden. De fleste som kommer hit føler at tempoet er lavere og at de kan ta det mer med ro her.

Og så kommer de også for å finne nordlyset og for å oppleve samisk kultur, slår Kjetil Paulsen fast.