Ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken, ble det registrert 574 nye personbiler i Vesterålen i 2015, noe som er 61 flere enn året før. Volkswagen topper statistikken med 105 biler. 28 prosent av disse er såkalte plugg-in-hybridbiler.

De to modellene som solgte best i regionen i løpet av fjoråret var VW Golf og varebilen VW Caddy. Totalt sett ble det registrert 762 ny biler i Vesterålen, noe som er 43 flere enn i 2014.

Les også: Dette er den mest populære bilen i Vesterålen

Innovativ teknologi

Daglig leder hos Volkswagenforhandler Sortland Auto AS, synes det er svært gledelig at Volkswagen gjør det såpass bra, igjen.

– At Volkswagen har lyktes som markedsleder for niende år på rad, skyldes sterkt søkelys på innovativ teknologi, moderne design og høy kvalitet på produktene, sier han.

Volkswagen-skandalen fra i fjor, som handlet om at bilprodusenten installerte et jukseprogram i en av sine motorfamilier, har ikke virket inn på salget i Vesterålen.

– Vi har verken hørt eller merket noe til det, forteller Stephansen.

Varebiler

Men det var slett ikke bare personbiler som var ettertrakta i regionen i fjoråret. Det ble også registrert 188 nye varebiler, somer 18 færre enn i foregående år. Den mest solgte varebilen var Caddy, som også er et Volkswagen-produkt.

– Vi er godt fornøyde med at vi også er markedsledende på nyttekjøretøy, understreker Stephansen.

I likhet med Bil i Nord hadde også Sortland Auto et godt bruktbilsalg i fjor.

– Vi har hatt et godt bruktbilsalg og har importert mye sørfra for å tilfredsstille det lokale markedet.

Les også: Solgte landets største traktor

Godt år

Totalt sett er Stephansen fornøyd med bilåret 2015.

– Det har vært en vekst på seks prosent i tall på nyregistreringer, noe som tyder på god interesse. Og så gleder vi oss over at hver femte bil som ble registrert var en Volkswagen, sier Steinar Stephansen.