– For fem måneder siden meldte jeg meg på å løpe muskathlon, fordi jeg brenner for at mennesker som er slaver skal bli satt i frihet, sier Claussen.

Hun er nå godt over halvveis mot målet, som er 100.000 kroner til organisasjonens arbeid mot trafficking.

Les også: Ida skal løpe maraton for menneskers frihet

Samler inn penger

14. mai reiser Claussen til Thessaloniki i Hellas, og i den påfølgende uka er det fullt program med trening og besøk til steder hvor A21 og deres samarbeidspartnere jobber. Startskuddet for muskathlonet går 19. mai.

– Et muskathlon innebærer å gjennomføre en distanse og samtidig samle inn penger til et godt formål. Jeg har markedsført kampanjen min på ulike måter, gjennom sosiale medier og Instagramkontoen @idamaraton. Der har man kunnet følge innsamlingen og treningen min. Det er veldig mange som har gitt, og i skrivende stund har det kommet inn nesten 60.000 kr, sier Claussen.

Skadet

Hun er samtidig spent på om hun klarer å gjennomføre halvmaratonet, da hun har pådratt seg senebetennelse i akilles.

– Rett før advent i fjor startet jeg på BMW Oslo Maratons treningsprogram for helmaraton, noe som innebar fire løpeøkter i uka. Jeg fulgte denne nærmest slavisk, og dette medførte at jeg fikk en irritasjon i høyre akilles rett over nyåret og måtte kutte ned på antall økter. Jeg startet på et treningsprogram fra fysioterapeut med eksentrisk leggtrening og tøying. Jeg måtte dessverre justere distansen fra hel- til halvmaraton, noe som var et lite nederlag. Men for to uker siden bukka venstre akilles under for «presset» og da fikk jeg påvist betennelse i begge akilles av legen. Siden da har det vært mye hvile og ingenting løping, sier hun.