Sortland sine volleyballdamer hadde ingen god start på kampen mot Nyborg i Sortlandshallen lørdag ettermiddag. Flere personlige feil gjorde at gjestene stakk i fra tidlig i kampen.

Men sakte men sikkert klarte Sortland å hente inn igjen forspranget, og vant til slutt første sett 25-23.

Sortland leverte my bra angrepspill og var aldri truet i andre sett, som de vant med solide 25-18.

De blåkledde startet også bra i tredje sett og ledet en stund 11-4. Men Nyborg kom stadig mer med og kneppet kraftig inn på ledelsen.

Hjemmelaget holdt likevel hodet kadt og vant settet 25-19, og dermed kampen 3-0.

Rusk i hvert sett

– Jeg synest egentlig at det er litt rusk i hvert sett, men vi klarer å hente oss inn, og etter hvert har ikke Nyborg en sjanse, sier kaptein på Sortland Susanne-Kristin Larsen.

Hun understreker derimot at Nyborg ikke er noe dårlig lag.

– På ingen måte, og de ligger bare to plasser under oss på tabellen. Nyborg har mange høye spillere, noe som tvinger oss til å ha et bra mottak. I dag synes jeg vi løser den oppgaven veldig bra, sier hun.

Kaptein er også godt fornøyd med sesongen under ett.

– Målet var å komme blant de tre beste og de har vi klart. Nå håper jeg at vi får beholde laget vårt til neste sesong. For da skal vi bli leie å slå, sier hun.

– Ikke lett å spille i Sortland

Sortlandtrener Jørgen Elvenes Knudsen er også fornøyd med kampen.

– Vi gjør færre feil og er et mer teknisk lag enn Nyborg, noe vi vinner på. Det skal ikke være lett å spille i Sortland. Og så fikk vi god støtte av publikum, som var fantasiske. Det er egentlig synd at serien nå er over, sier han.

Selv om det ikke er flere seriekamper, er ikke Sortland ferdig med sesongen helt ennå.  For snart skal de ut i sluttspill, der de møter Stod, Randaberg og Oslo Volley.

– Det blir en beintøff batalje, men vi skal bite godt fra oss, slår Jørgen Elvenes Knudsen fast.