Orkanen «Irma» har lørdag rast over Karibien, og er ventet å treffe Florida søndag ettermiddag, lokal tid. Ifølge NRK har orkanen blitt nedjustert fra kategori 4 til kategori 3, men den er ventet å øke i styrke igjen før den treffer Florida.

En rekke offiserer fra flybasen på Andøya er for øyeblikket på treningsopphold ved den amerikanske MPA-basen i Jacksonville - i området av delstaten Florida som nå er preget av orkanen.

Ifølge NTB er totalt sju millioner mennesker i Florida og andre delstater bedt om å evakuere før orkanen rammer. Gutta fra Andøya tar imidlertid det hele med stoisk ro.

– Her går bare bra. Vi mener det er litt hysteri og opphausing av tilstandene her. Vi tror ikke det blir så ille her i Jacksonville. Men uvær er det, og folk har fått beskjed om at alle bør være inne til kl 20.00 i kveld, forteller Stein Håkon Eilertsen, Kurt Hanssen og Tommy Jensen til VOL lørdag kveld, norsk tid.

– Uværet merkes på næringslivet, og folk lytter til varslene om at man bør ta forholdsregler. Det meste av butikker og utesteder er stengt ned, og plassene som holder åpent stenger kl. 18.00 lokal tid i dag, forteller de.

– Ut over det har vi ikke merket noe så langt. Men vi håper det ikke blir strømbrudd. Da blir det kjedelig, spøker de tre – som belager seg på en rolig lørdagskveld med nyheter og tv.

– Ja, vi får jo følge med – for de er ennå usikre på hvor «Irma» treffer land – men vi fra Andøya er godt forberedt. Vi er vant med litt vind, sier andværingene.