HADSEL: – Ikke la dette være årets første fjelltur. Legg deg i trening! oppfordrer Ann Britt Bastesen i Vesterålen Turlag. Hun er med i dugnadsgjengen som for tredje år på rad arrangerer høstens vakreste eventyr på Søndre Langøya.

Turen avvikles på den nasjonale Kom deg ut-dagen 7.  september. Og for dem som ikke vil gå denn lange løypa med ti fjelltopper frister turlaget med en lettere femtoppers variant.

Starten er uansett fra Markmarka, bygda som ligger rett nord for flyplassen på Skagen. Turen over de ti toppene utgjør cirka 18 kilometer, 1600 høydemeter, og med vanlig gangfart for vante vandrere skulle det tilsi en sju timers tur.

Familietur

–­ Det legges også opp til en mer barnevennlig tur med aktiviteter underveis. Blant annet blir det fisking og grilling ved Finnurvannet. Er været fint kan man friste med litt bading i også, forteller Sølvi Mathisen, som holder i mange av trådene i arrangementet.

Bedrifter, lag og foreninger

– I år oppfordrer vi særlig bedrifter, lag og foreninger om å avsette denne dagen og bli med. Målet kan være en treningstur, en konkurranse eller rett og slett et sosialt arrangement, sier Sølvi.

Både med og uten turleder

På dette arrangementet kan du velge å gå i ditt eget tempo uten turleder eller du kan slå følge med ei turgruppe.

– I fjor gjennomførte 270 glade vandrere turen og i år satser vi på 350, sier Ann Britt og Sølvi i Vesterålen Turlag.