Ifølge Osnes, jobbes det nå iherdig med å stable på beina et utvidet redaksjonelt tilbud. Å finne nye medarbeidere som kan dekke Lofoten og Ofoten, er en del av det arbeidet.

– Vi har per i dag seks kvalifiserte søkere som vi skal vurdere. Hvor vidt det blir snakk om heltidsstillinger eller deltid, har vi ikke bestemt oss for. Vi skal ha personer ute i områdene vi skal dekke og så må vi se hvor disse skal ha base, og i hvilken grad de skal ha tilknytning til Bø. Dette er også et økonomisk spørsmål. Vi har ikke råd til å ta på oss dyre, faste kostnader, sier Osnes.

Må utarbeide nytt programkonsept

Når Radio Bø snart går fra å dekke Vesterålen, til å dekke Lofoten og etter hvert Ofoten, betyr det at radiokanalen får et nedslagsfelt som inkluderer 18 kommuner. Osnes legger ikke skjul på at det blir en utfordring, men som har god tro på at de skal klare å løse på en tilfredsstillende måte.

– Vi kommer til å nå ut til et område som er tre ganger som stort som det vi dekker i dag. Utfordringen blir å lage stoff som er interessant for samtlige av kommunene. Det betyr at vi må utarbeide nye programkonsept. Vi må lage gode ideer og samtidig sørge for at vi har brede nok kontaktflater i dekningsområdene, slik at vi kan hente interessant stoff fra hele Nordre Nordland, utdyper styrelederen.

Mer enn to timer?

Han legger til at programomleggingen også innebærer nye tekniske løsninger og sier at per i dag er Radio Bø godt oppdatert på nye tilbud, men at en utvidelse også vil kreve andre løsninger.

På spørsmål om dagens formiddagssending kommer til å bli utvidet som følge av større dekningsområde, svarer Osnes at det fortsatt ikke er bestemt.

– Vi må finne ut om to timers sending er tilstrekkelig for å levere et program på, eller om vi trenger mer tid. En mulighet kan også være å dele opp sendingen, men det er også noe vi skal se nærmere på. Vi skal tenke oss grundig om før vi tar en endelig avgjørelse, sier Osnes.

Bingo som vanlig

Osnes understreker at det er formiddagssendingen som ikke blir å høre den neste måneden, men at Radio Bø for øvrig vil være oppe og gå som vanlig.

– Vi kjører bingo som vanlig og ellers vil musikken rulle og gå, sier han.

– Og det er ikke sikkert at formiddagssendingen blir borte en hel måned heller. Det kan hende at det bare blir et par uker, legger han til.

I et intervju med VOL for noen uker siden, sa Osnes at Radio Bø etter planen blir å høre for fullt i Lofoten i løpet av våren. Han understreker at det fortsatt er planen.

– Vi er nesten klare til å gå på lufta i Lofoten. Vi har sender på Skrova og satser på å være på lufta i løpet av våren. Når det gjelder Ofoten, der senderen står på Veggfjellet, er målet å være oppe å gå i løpet av sommeren, sier han.

Tar lenger tid

Selv om det tekniske er på plass, betyr ikke det at Radio Bø er klare til å presentere sin nye redaksjonelle plattform når de etter hvert returnerer med formiddagssendingen.

– Det blir nok litt tidlig og er ikke noe vi kan love, men det kommer etter hvert. Lytterne kommer til å merke endringen. Formiddagssendingen blir mer innholdsrik og skal bli enda mer interessant å lytte til, understreker Arne Osnes.

Nytt navn?

Det store og unngåelige spørsmålet i forbindelsen med ekspanderingen til to nye regioner, er om Radio Bø fortsatt blir hetende Radio Bø.

– Det er noe vi diskuterer internt, om det er riktig at kanalen fortsatt heter Radio Bø når vi får et såpass mye større nedslagsfelt. Men vi har foreløpig ikke kommet til noen konklusjon, slår Arne Osnes fast.