Øksnes Arbeiderparti hadde medlemsmøte der nominasjonsdelen utgjorde en del. I møtet ble også partiets stilling til å skrifte ut teknisk hovedutvalg i Øksnes drøftet.

Totalt 20 deltok på medlemsmøtet, og det er Hilde Hansen som har leder nominasjonskomiteen, som hun beskriver som en aktiv gjeng.

I tenkeboksen

– Vi har hatt ett fysisk møte, i tillegg har vi drøftet mye og delt gleder og sorger gjennom ei side opprettet i sosiale media. Der er ikke alle som er enige i partiets politikk, men dette er et kommunevalg og det er Øksnes sitt ve og vel vi skal ta stilling til, sier hun.

I prosessen med at nominasjonskomiteen skal komme med en første og andreplass, har en del vært i tenkeboksen men har trukket seg av forskjellige grunner, ifølge Hansen.

– Karianne Bråthen ble foreslått som partiets ordførerkandidat, etter at det kom innspill på henne fra mange, og mye positivt er blitt sagt. Nummer to på vår liste er Yngve Hansen, også der kom det innspill fra mange og mye positivt, ikke minst i forbindelse med fagforeningsarbeid, sier Hansen.

Det ble åpnet for å komme med andre kandidater, og åpnet for en generell debatt, som var stille og rolig og endte med at de to kandidatene ble enstemmig applaudert inn på valglista.

Yngve Hansen takket for tillitten.

– Jeg må si at jeg er imponert over at ei som både er småbarnsmor og tenåringsmor sier ja til fire nye år. Vi vet alle at det å være tenåringsforelder ikke nødvendigvis er enkelt, humrer Hansen.

– Røff start på ordførergjerningen

Karianne Bråthen kvitterte å si at hun synes nummer to på lista gjør en flott jobb som leder i partiet og som gruppeleder.

– Det er jeg veldig glad for, og jeg tror vi to kan utgjøre et godt team. Jeg takker alle for tillitten, det betyr mye. Det var en røff start på ordførergjerningen, det har vært en bratt læringskurve, men det er også utrolig artig. Jeg føler meg sulten på å fortsette som ordfører i Øksnes, sier hun.

– Jeg synes vi har fått til masse bra, og at vi fortsatt har mye vi skal få til. En av de tingene som står mitt hjerte nærmest, at vi greier å få til trygghet og stabilitet både i politikk og økonomi, det tror jeg blir avgjørende for Øksnes i tida fremover, for at vi skal levere tjenester og for næringslivet.

Bærekraft og barn

– Vi må jobbe for å skaffe en bærekraftig økonomi for Øksnes, det er vår viktigste oppgave og at vi rekrutterer og ikke minst beholder de unge i kommunen vår, eller får de tilbake når de flytter ifra, sier Bråthen.

Hun peker på at det fødes for lite barn i kommunen.

– Jeg tok det opp rundt middagsbordet at jeg kommer til å vedta at de som bor i Øksnes må føde mer enn tre barn, men da ble det protester så det blir det ikke noe av uansett, spøker Bråthen.

– Jeg har kjempelyst til å fortsette å jobbe for Øksnes. Jeg vil Øksnes og synes vi skal jobbe sammen for å få et Øksnes vi kan være stolt av.Jge er veldig glad for tillitten i dag og håper vi kan vinne valget slik at vi får muligheten til å urette enda mer, sier hun.