Tirsdag morgen sprakk nyheten om at sittende ordfører i Hadsel, Siv Dagny Aasvik, ikke stiller til gjenvalg som ordfører for Hadsel Ap.

Etter en henvendelse fra VOL forteller leder for nominasjonskomiteen i partiet, Ketil Johnsen, at de fikk vite dette mandag kveld.

– Nominasjonskomiteen fikk i går kveld en henvendelse fra Ordfører Siv Dagny Aasvik om at hun ikke tar gjenvalg i kommende periode.Siv Dagny Aasvik har gjort en formidabel jobb som ordfører og sammen med kommunestyregruppa har hun virkelig levert på mange av de områdene Hadsel Arbeiderparti gikk til valg på.Vi respekterer hennes valg, og vi er sikker på at både kommunen og regionen vil nyte godt av hennes kunnskap og kompetanse fremover, sier Johnsen.

– Mange dyktige

Hvordan jobber dere videre for å finne en ny ordførerkandidat?

– Hadsel Arbeiderparti består av mange dyktige folk, og nå skal vi bruke tiden på å jobbe for å sette sammen ei god nominasjonsliste med dyktige folk som skal gå til valg på å fortsette den viktige jobben vi har startet med å utvikle kommunen vår i riktig retning, sier Johnsen.

Innen november

– De andre partiene har med få unntak, sine kandidater klare. Har dere dårlig tid? Og når skal dere være i mål?

– Det er fylkespartiet som etter vedtektene fastsetter tidsfrister for nominasjonsprosessen foran kommunestyrevalg. Nordland Arbeiderparti har bedt oss om å være i mål med dette arbeidet innen 1. desember 2018.

– Så dato for nominasjonsmøte er ikke satt?

– Det er nedsatt en nominasjonskomité. Det blir nominasjonsmøte når komiteen har et forslag klart. Senest innen 1. desember i år, sier Johnsen.

Nominasjonskomitten i Hadsel Ap består av Johnsen selv, Sylvi Bentzen, Finn Sture Hultgreen, Margaret Bentzen og Ove Jakobsen.