- Jeg er glad for at Kystvakta blir på Sortland, sier Tove Mette Bjørkmo etter at fredagens pressekonferanse er ferdig.

Hun stilte med marsipankake til de fremmøtte på kystvaktbasen.

Hun presiserte samtidig at det er bare en delvis seier, i og med at det er foreslått at Kystvakta mister to kystvaktskip, samt at Andøya flystasjon legges ned.

Vil jobbe mot Stortinget

Forslaget fra regjeringen skal nå behandles av Stortinget. Bjørkmo vil bruke sine kontakter til å påvirke stortingspolitikerne til å slå ring rundt Kystvakta på Sortland, samt å jobbe for å beholde Andøya flystasjon.

- Jeg stusser samtidig over uttalelsen om at man nå satser på nordområdene. Andøya flystasjon er vesentlig i så måte. Dette får store konsekvenser for Vesterålen som helhet, sier Bjørkmo.

Les alle saker om Kystvakta.

- Et klokt valg

Sortlending og stortingsrepresentant for Høyre, Hårek Elvenes, er fornøyd med dagens forslag om å beholde kystvaktbasen på Sortland.

- Det er et klokt valg. Basen understøtter Kystvaktens oppdrag på en utmerket måte. Den er lettbeint og rimelig i drift. Dette er en gledens dag for Forsvaret og for Sortland. Nordkapp-klassen skal fases ut, og vil erstattes av nye fartøy. Kystvakten vil styrkes i årene fremover, sier han i en epost til VOL.

Se video øverst i saken.