Det høres unektelig ganske spesielt ut at en barnehage på Andenes reiser helt til Afrika. En kjapp telefon til barnehagen bekreftet at tipset stemte.

På tur oppover til barnehagen er undertegnede selvfølgelig spent på hva dette er for noe. Afrika? Er det et nytt innsparingstiltak fra Andøy kommune; å outsource barnehagedriften til Afrika?

Imponerende

Det siste stemte selvfølgelig ikke, for det er et imponerende syn som møter Andøypostens utsendte inne i barnehagen. nesten alle veggene er dekket med Afrikas jungel, fra taket henger blader fra trærne og ungene springer rundt i sommerklær.

Vi får raskt vite at dette ikke er noe nytt i Regnbuen barnehage. Tidligere har barnehagen blitt transformert til både eventyrverden, havbunn og Costa del Regnbuen. Onsdag ble intetanende barn møtt av en afrikansk jungel, som de ansatte hadde laget og montert opp kvelden før.

– Kortere til Sandnes

– Det er gorillaer her, sier Aurora.

– Og edderkopper, tilføyer Mille. Haakon forklarer at barnehagen har blitt til en jungel. De tre femåringene er litt uenige om hvordan man reiser til Afrika. Aurora og Haakon mener man kan kjøre bil.

– Det tar 1000 minutter å kjøre bil til Afrika, forklarer Aurora.

– Jeg tror man tar fly til Afrika, mener Mille.

– Det tar ikke like mange minutter å kjøre fly, men det er kortere å dra til Sandnes, sier Haakon.

Makk og gress

De tre er litt usikre på hva man spiser i Afrika. De voksne kan fortelle at det står makk og gress på menyen.

– Liker dere makk og gress?

– Neeeeiii, kommer det kontant fra alle tre.

– Jeg tror det er pølse og makaroni, sier Haakon, før de går tilbake til samlingsstunden og sangen om løvejakt...