- Han er veldig dedikert til det han holder på med og har en egen måte å spille fotball på, sier Hansen til VOL.

Luna-spilleren Adan Hussein skal hospitere med Bodø/Glimts G16-lag på vårparten og skal spille flere kamper for klubben. Han kommer derimot ikke til flytte sørover og skal fortsatt spille for Luna. Fotballspilleren er ikke ukjent med Bodø-klubben og tilbrakte arbeidsuka si der tidligere i år.

Imponert over spenst Adan har arbeidsuke i Bodø/Glimt Adan Hussein, som til daglig spiller for G16-laget til Luna i Bø, har arbeidsuke i Bodø/Glimt.

Cato André Hansen kjenner godt til Hussain og har sett ham i aksjon flere ganger. Han er imponert over ungguttens ferdigheter.

- Spensten hans er veldig god og venstrefoten hans er over det som er normalt. Og så har han en egen evne til å spille lagkompisene god, sier han.

Møter gode spillere

Ifølge Hansen er det viktig for 14-åringen at han får spille og trene med flere jevngode spillere enn det han gjør til hverdags.

- Nå begynner han å bli såpass gammel at han kan reise rundt og være med på ulike aktiviteter. I Bodø/Glimt vil han selvsagt møte bedre spillere enn han gjør til vanlig og få tøffere matching. Samtidig er han såpass flink på en del ting at han likevel skiller seg ut. Han er en type spiller man ikke ser så ofte, sier han.

Gjennom hospiteringen håper Hansen og Bodø/Glimt at 14-åringen skal ta nye skritt som både menneske og fotballspiller.

- Han er en flott gutt og jeg tror at hospiteringen blir en positiv opplevelse for håde ham og klubben. For det vil alltid være slik at talentfulle fotballspillere flytter til et større fotballmiljø enn det Adan opplever i Luna, sier han.

Umulig å svare på

Hvor god den unge bøfjerdingen kan bli, og hvor langt han kan nå på fotballbanen, synes derimot Hansen er vanskelig å gi et entydig svar på.

- Det er umulig å svare på. Målet er at han gjennom hospiteringen skal pushe seg selv litt med en annen type motstand enn den han møter til vanlig. Gjør vi det som vi kan for å lette til rette forholdene best mulig, er håpet at han skal selv skal styre sin egen utvikling og produktivitet. Potensialet er i alle fall stort, sier spillerutvikleren.

- Forlater nok Vesterålen

At unge fotballtalenter fra mindre steder, hentes til landsdelens største klubber og gjør seg gjeldende, er visstnok ikke noe uvanlig fenomen.

- Vi ser stadig vekk at lovende spillere kommer fra små steder og ender opp i Tromsø og Bodø/Glimt. Faktisk så viser det seg veldig ofte at de beste spillerne i Nord-Norge kommer fra mindre klubber, som for eksempel Luna, peker Hansen på.

At Adan Hussein en gang kommer til å forlate Luna og Vesterålen, er Hansen ganske sikker på.

- Jeg tipper at han etter hvert kommer til å spille et annet sted enn Vesterålen, ja, slår Cato André Hansen

fast.