- Det blir en helt ny butikk, sier Toni Gjessing.

Arbeidet med å flytte Arena Sport til Fagmøbler sine gamle lokaler startet for litt over en måned siden. Nå begynner Toni Gjessing, eier av Arena Sport på Melbu, å se lyset i enden av tunnelen.

- Vi har enda ikke begynt å profilere og fortelle så mye om flyttingen fordi det er mye grunnarbeid som må gjøres først, sier han. I god dugnadsånd har de pusset opp lokalet nesten helt fra bunnen. Gulvet er byttet ut og vegger er malt.

- Det gjenstår fortsatt en del, som nye prøverom og å få gulvet ferdig. Vi har åpning på torsdag så da må alt være ferdig, sier Gjessing, som håper å komme i mål tross en del løse tråder.

Nye naboer

Gjessing overtok bedriften for tre år siden og etter det har bedriften har bare vokst.

- I det gamle lokalet var det for trangt til å drive sportsbutikk. Det var ikke mulig å fortsette der oppe, forteller han. De manglet lagerplass, varemottak og hadde for mange varer i butikken til å få vist frem alle.

- Jeg var interessert i dette lokalet lenge før Fagmøbler flyttet ut. Det var en tanke om å leie det side og side med møbelbutikken, men så kom det plutselig på markedet, sier han.

Grunnen til flytting er både størrelse og beliggenhet. Libris og skobutikken ligger rett over gata og Gjessing mener den samme kundegruppen finnes der.

- Vi kan utfylle hverandre. Jeg ønsker ikke å være en konkurrent, men tenker heller å dekke sport og tur-delen. Det blir perfekt å få dem til naboer.

Sykkelverksted

Nytt lokale gir nye muligheter. - Nå kan vi lage ordentlig sykkelverksted og kanskje en smørebod. Det er spesielt viktig å få syklene frem og ha et sted å ta dem imot. Det blir vesentlig lettere nå, i tillegg til at vi får bedre arbeidsmiljø og en butikk som er slik man ønsker å ha den, sier han.

Gjessing vil også ansette en ny person i juli. Til nå har han drevet bedriften alene ved hjelp fra

skoleelever.

- Det blir mye bedre når vi er to.

Sommer-åpning

Gjessing føler ikke at han har fått mulighet til å eksponerer alle de flotte varene sportsbutikken har å tilby, men i nytt og større lokale vil dette bli mulig. Det tror han kundene kommer til å sette pris på.

- De kommer til å synes vi har fått et fint vareutvalg. Det blir en helt ny butikk, med ny innredning.

Åpningen av nybutikken er kommende torsdag, litt utpå dagen. Gjessing frister med gode tilbud.

- Det blir mange åpningstilbud både på torsdag og fredag. Det er jo også åpning av Sommer-Melbu, noe som resulterer i masse folk i gatene. Jeg håper det blir bra, og at mange kommer innom, sier han.

Og oppfordrer både folk fra Melbu og andre steder til å komme innom en tur.

- Jeg tror det blir en bra butikk i vår målestokk.