Søndag møtte Vesterålen Futsal serieleder Sandefjord i Askøy Forum i Bergen. Det viste seg å bli en svært tøff batalje for vesterålsguttene. Sandefjord tok tidlig kommando i kampen og vant til slutt med komfortable 4-0.

– Norges beste futsallag

Vesterålen kom til noen sjanser i kampen, men hadde i realiteten aldri en sjanse mot et robust og ballsterkt Sandefjord-lag som kontrollerte kampen fra start til slutt.

– Vi møter Norges beste futsallag. De er veldig gode defensivt og slipper nesten ikke inn mål. De er veldig samspilte og vet hvordan man bryter ned motstanderen. Riktignok får de noen lette mål, men jeg synes at vi gjør en ok kamp, sier Marius Jørgensen på Vesterålen Futsal til VOL etter kampen.

Mange skader

Vesterålen stilte et redusert mannskap i kampen mot Sandefjord og manglet hele ti spillere.

– Vi har mye skader og karantener, i tillegg til spillere som ikke har fått fri av klubbene sine. Vi stilte derfor med mange debutanter i dag, forteller Jørgensen.

Om to uker er det nye kamper, i Trondheim. Da møter Vesterålen Futsal Vegakameratene og Grorud.

– Det blir en veldig viktig kamp som vi må vinne. Forhåpentligvis får vi tilbake flere spillere da. Vi skal omstille oss og peise på, slår Marius Jørgensen fast.

Tett i bunnen

Etter kampen mot Sandefjord, ligger Vesterålen nå på åttendeplass på tabellen, som bare er en fattig plass over nedrykksstreken.

Vegakameratene, som altså er motstander om to uker, ligger på niende plass med åtte poeng, men med to kamper til gode på Vesterålen Futsal. Suveren serieleder er fortsatt Sandefjord, med 27 poeng, tre poeng foran Grorud.

Resultater og tabell for eliteserien i futsal finner du her