«Med konserten ’Swinging Christmas’ skapte Forsvarets Musikkorps Nord-Norge (FMKN) en herlig julestemning i Møysalen i Kulturfabrikken».

Det skrev vår utsendte journalist i starten av desember.

Les også: Jula kom tidlig til Møysalen

Sortland siste stopp

Da var det korpsets julekonsert det var snakk om. Lørdag kommer FMKN tilbake til Møysalen og Sortland for en nyttårskonsert.

Sortland er siste stopp på miniturneen til forsvarskorpset.

Turneen startet med én konsert i Svolvær og to konserter i Harstad forrige helg, før Bardufoss står for tur torsdag denne uka. Lørdag kommer korpset altså tilbake til Sortland.

Soprantrio

Solister i Nyttårskonsertene 2016 er operatrioen Divine, som består av de tre sopranene Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson og Jacqueline Miura. Alle tre kommer fra Sverige.

– De tre sopranene synger både opera og moderne klassikere, og de krydrer ikke minst sine opptredener med humor og show, skriver Forsvarets musikkorps Nord-Norge i en pressemelding.

Finske Hannu Koivula er dirigent under nyttårskonsertene.

29 proffe musikere

Forsvarets musikkorps Nord-Norge er lokalisert i Harstad. Det er ifølge nettsiden deres det eldste profesjonelle blåseorkester i landsdelen, med en historie som strekker seg helt tilbake til 1911.

Blåseorkesteret består av 29 profesjonelle musikere og gir konserter i flere sjangere: Fra tidlig klassisk, til nyere musikk, pop, jazz og rock.

– Orkesteret er kjent for sine strålende fremføringer på festivaler, konserthus og andre arenaer. Korpset er en kulturbærer for både Forsvaret og for det sivile samfunnet, skriver de om seg selv.

– Skal favne vidt

Korpset mener musikalsk allsidighet er og har lenge vært et nøkkelord, og at de har strebet etter å holde en bred musikalsk profil, alltid med høy kunstnerisk kvalitet.

– For både Forsvaret og for det sivile publikum er det essensielt at Forsvarets musikkorps Nord-Norge løser oppdrag for alle typer arrangementer og formål i den nordlige landsdelen, mener FMKN.

Suksess i fjor

Fjorårets nyttårskonsert var den første gangen Forsvarets musikkorps Nord-Norge kom til Sortland med sin tradisjonelle nyttårskonsert, etter at arrangementet har gått over 20 år i Harstad.

Den gang fungerende direktør ved Kulturfabrikken, Mona Dahl, var strålende fornøyd etter konserten, og hun hadde særlig et sterkt ønske etter konserten.

– Jeg håper virkelig at dette blir en tradisjon her i Kulturfabrikken, sa hun.

At det ble en tradisjon var det også flere i den nesten fullsatte salen som håpet på. Blant andre Elin Renshus.

– For en flott konsert. Korpset spilte over evne, solistene var veldig flinke, og ikke minst dirigenten var strålende, mente hun.

Les også: Fantastisk akustikk

– God akustikk

Operasanger Audun Iversen var også strålende fornøyd med akustikken og publikum under nyttårskonserten i Møysalen i fjor.

– Her var det fantastisk god akustikk. Salen er veldig anvendelig og kan brukes til alle format. Dette var virkelig gøy. Alt fungerte i kveld, sa han etter konserten.

Iversen lot seg også stimulere av orkesteret, og ikke minst den finske dirigenten, Hannu Koivula.

– De holder et veldig høyt nivå, og da blir det ekstra spennende å være med å bidra. Dette var virkelig en spesiell opplevelse, sier han.

Så får vi se om årets nyttårskonsert blir like suksessrik.