Det melder Lødingen kommune i ei pressemelding.

Ifølge kommunen har det onsdag vært et møte mellom kommunens politiske ledelse og Severinsen.

– Lødingen kommune står overfor en rekke utfordringer, og det har vært viktig å sørge for stabilitet og forutsigbarhet i den situasjonen som kommunen står oppe i, skriver de.

Ifølge Bladet Vesterålen sendte Severinsen en e-post til ansatte i Lødingen kommune sist fredag, der han gjorde rede for oppsigelsen og skrev at at hans siste dag i stillinga ble 8. mars.

Der skrev han at bakgrunnen var at tilliten som må være mellom kommunedirektøren og kommunestyret var kraftig svekket etter kommunestyremøtet på torsdag.

Verken Severinsen eller ordfører Hugo Jacobsen (Ap) ønsket å kommentere saken.

Fortsetter inntil videre

Nå er det klart at Severinsen fortsetter i jobben inntil kommunen får på plass en ny fast kommunedirektør.

– Prosessen for å rekruttere ny kommunedirektør starter opp i løpet av mars, og det er en klar målsetning at den nye kommunedirektøren skal være på plass til ettersommeren, skriver kommunen.

Ordfører Hugo Jacobsen skal være meget godt fornøyd med dagens møte.

– Ole Kristian har gjort en meget god jobb for kommunen i den tiden han har vært hos oss. At vi fikk til enighet og en felles forståelse av veien videre var viktig for oss, sier han i pressemeldinga.

– Vi trenger stabilitet og en trygg hånd til å styre kommunen fremover. De egenskapene har Ole Kristian. Han er godt likt blant de ansatte, og meldingen om at han fortsetter har blitt mottatt med glede.

Severinsen er ifølge pressemeldinga fornøyd med et konstruktivt møte med den politiske ledelsen.

– Jeg er glad for å jobbe videre med gode kollegaer til det beste for Lødingen kommune, og håper at den positive utvikling skal fortsette, sier han.