Det melder Sortland Frivillighetssentral, som deler ut prisen, i en pressemelding. Prisen ble overrakt av Lill-Kristin Johannessen, politiker og leder av driftsutvalget, i forbindelse med Aktivitetsdagen.

– Ulf Johansen har engasjert i en sak som gjelder mange - omsorgen for personer med demens og deres pårørende, står det i pressemeldingen.

Fra forslagsstiller betegnes Johansen som en lun, god, imøtekommende og lyttende person med glimt i øyet. Han har et sterkt engasjement for demenssaken og er ofte på besøk på Håløytunet sykehjem. Der både leser han, lytter, prater og går tur sammen med beboerne.

I pressemeldingen pekes det på at Johansen også er med på andre arrangementer som aktivitetsvenn. Dette strekker seg fra middagstreff i Parken omsorgsboliger til dans og fellesarrangement på Lamarktunet.

– Ulf er ofte å se gående ute i Sortland og som lærer er han god på å formidle kunnskap i dette temaet som han brenner for, skrives det.

Vinneren av Frivillighetsprisen er også engasjert via verv i blant annet plangruppa for nytt sykehjem, Nasjonalforeningen for folkehelsen for støtte for pårørende og kommunens brukerutvalg for institusjoner.

– Gratulerer til vår aktivitetsvenn Ulf med årets Frivillighetspris, avslutter Sortland frivillighetssentral.