Det fra torsdag 20. oktober.

Ifølge en pressemelding fra direktoratet gjøres dette med samtykke fra Justis- og beredskapsdepartementet.

Som følge av en forhøyet terrortrussel i Norge, har politiet vært bevæpnet siden 25. juni.

Det er Politiets sikkerhetstjeneste (PST) som har ansvaret for å vurdere terrortrusselen her til lands. I den siste trusselvurderingen er nivået justert ned fra «høy» til «moderat». Dette betyr at en eller flere aktører kan ha evne eller vilje til å gjennomføre terror i Norge.

− Selv om terrortrusselnivået er nedjustert, vurderes det på bakgrunn av den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa at det fortsatt er et svært alvorlig trusselbilde vi står overfor, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

– Ingen konkret trussel

Politidirektøren vurderer det dit at det forsatt er nødvendig med nasjonal bevæpning av politiet. Dette for at de skal kunne være i stand til å avverge eller stanse uønskede hendelser i Norge.

− Politiet jobber i tett samarbeid med andre aktører for å beskytte kritisk infrastruktur og viktige samfunnsfunksjoner i landet. Det foreligger ingen konkret trussel mot Norge, men politiet har fortsatt økt oppmerksomhet og aktivitet for å sikre en best mulig beredskap i en usikker tid, avslutter Bjørnland.