– I dag vil det fortsette å være grått utover dagen, men det vil bli litt mindre nedbør fra ettermiddagen. Mer presist fra klokken 15.00 vil nedbøren avta og det blir mer skyet oppholdsvær, sier vakthavende meteorolog Maiken Vassel.

Når det gjelder vinden vil det bli sørvestlig frisk bris på kvelden.

– I natt og lørdag formiddag blir det mer regn, men det vil være et lite opphold i morgentimene. Det blir også en del vind i morgen. Den vil komme fra sør- og sørvestlig retning, og midt på dagen vil det bli mulighet for stiv kuling ytterst i sør, ellers frisk bris på ettermiddag og kveld.

Regnværet vil fortsette utover kvelden lørdag med små lokale forskjeller. Etter dette vil det bli et lite nedbørsopphold søndag formiddag.

– Mest regn blir det midt på dagen søndag. Mot ettermiddag og kveld vil nedbøren minke.

Vassel opplyser om at nedbøren vil bevege seg fra øst til vest. Det betyr at søndag formiddag blir det først opphold i vest, mens nedbøren varer lengre i øst, for deretter å avta mot ettermiddag og kveld i øst.

Vinden vil minke sakte natt til søndag og søndag formiddag. På ettermiddagen vil det være laber bris og opphold.

Mandag blir best

Mandag ser ifølge meteorologen ut til å bli både varm og tørr.

– På mandag snur vinden til sørøst-retning, og det er godværsretningen. Dagen starter litt skya, men så blir det gradvis bedre utover dagen.

Vassel forteller at temperaturen vil stige ganske mye når sola kommer frem og det kan bli 18–19 grader.

– Det blir nok den beste dagen. Den blir tørr og med høye temperaturer.