Lagesen startet med Bikini Fitness for to år siden. Hun hadde alltid likt å trene, blant annet med vekter. Men et sterkt ønske om å ta treningen et skritt videre, meldte seg.

- Jeg begynte fordi jeg ville utfordre meg selv mentalt. Det krever mye disiplin for å hevde seg. For meg handler det mest om å ha et mål, å ha noe å jobb mot. Jeg vil teste ut hva jeg er kapabel til å gjøre, forteller hun.

Symmetri og proporsjon

For uinnvidde så er disiplinen Bikini Fitness en gren som skiller seg fra bodybuilding ved at det er musklenes utseende og ikke størrelsen som står i fokus. Dommerne dømmer i forhold til proporsjon, symmetri, balanse, form og hudtone. Både ansikt og hår skal tas med i vurderingen og atletens evne til å presentere seg selv med sikkerhet og eleganse skal ses på som en del av helheten.

Mye trening

Lagesen trener mye, vanligvis mellom en og to timer om dagen. Treningsøkten starter med styrke, før det er duket for kardiotrening der hun går en time på tredemølle. Ellers blir det mye vekt og styrketrening, der hun trener ulike muskelgrupper. Inn i mellom reiser hun til Trondheim for å møte sin personlige coach, Line Celius.

- Hun hjelper meg særlig med poseringstreningen. Det er gått å få kyndig hjelp siden det er vanskelig å gjøre alene, sier hun.

-Kylling, poteter og pasta

En svært viktig faktor i Bikini Fitness er kosthold. Selv om det nødvendig med mye trening, hjelper det lite dersom det slurves med matinntaket.

- I sesongen spiser jeg mest kylling, potet, grønnsaker, egg og pasta. Du er nødt til å holde deg til matplanen kontinuerlig, sier hun.

- Du kan ikke en gang unne deg en liten sjokoladebit?

- Jeg kan, men jeg prøver å unngå det. Faren er at dersom du tar en, blir det gjerne en til. Da er det lett å komme inn en negativ sirkel, sier hun.

Oslo Grand Prix

Bikini Fitness er ingen utbredt sport i Nord-Norge. Alle konkurranser finner sted på det sentralt på Østlandet. Det er også dit Lagesen snart setter kursen. Planen er å delta i en konkurranse i slutten av mars, om formen føles god nok.

Aller mest trøkk legger hun derimot i Oslo Grand Prix som går av stabelen i starten av april.

- Målet er å komme langt opp. Det er en stor konkurranse med mange dyktige folk, sier hun.

Kostbar idrett

Noen billig sport er det ikke. Bikinien, for eksempel, koster godt over 2.000 kroner.

- Den må spesialbestilles. Den har mye perler og glitter og er ingen vanlig bikini. I tillegg må man betale for både frisør, neglestell og medlemsavgift til forbundet, sier hun.

Å stå på scenen og skulle vise seg frem, med minimal bekledning, er ikke alltid noe Lagesen er like komfortabel med.

- Det er viktig å huske på at det bare er en illusjon. Man viser frem en scenisk side av personligheten, som ikke trenger å ha noe å gjøre med den man egentlig er, sier hun.

Vil hevde seg på sikt

- Har du noen gang opplevd fordommer i forbindelse med idretten?

- Ja, det har jeg. Det nok mange som ikke vet hva det er og tror at det handler mest om å vise seg frem. Men de ser ikke alt arbeidet som ligger bak. Jeg bryr meg uansett ikke om hva andre måtte mene.

- Hva ønsker du å oppnå med Bikini Fitness på sikt?

- Målet er å hevde seg i konkurranser, som det er fire av i året her i Norge. Og så vil jeg selvsagt fortsette å utfordre meg selv. Det er kanskje det aller viktigste, slår Vivi Lagesen fast.