I Øksnes er stillingen mellom de etablerte blokkene 10 – 9 i favør av den sittende konstellasjonen av Ap, SP og Frp. SV har allerede gjort det klart at de samarbeider med ØTL og Høyre.

Krf kan dermed med sine to representanter i kommunestyret enten sikre det sittende styret, eller velge ny kurs ved å peke ut ØTL, Høyre og SV som samarbeidspartnere.

Partileder og listetopp for Øksnes Krf, Tore Christiansen sier det nå blir opp til medlemsmøtet som holdes i morgen kveld å angi videre retning.

- Medlemsmøtet avgjør hvem vi snakker med - og om hva.

- Vil ikke det viktigste i Øksnespolitikken nå være å sørge for et styredyktig og forutsigbart flertall?

- Jo, men på den annen side mener jeg det viktigste er at man får en arbeidsform i kommunestyret som legger til grunn for mye bredere flertall enn det man sannsynligvis får under konstitueringen. Vi bør klare å få til en form der flere føler at de blir lyttet til og at budskapet deres kommer frem, et klima der folk kan legge bort gamle stridigheter og kjepphester og innse at avstandene ikke er så store som man egentlig skal ha det til, sier Christiansen.

- Foretrekker du at det blir enighet om en politisk plattform med felles mål for hva som skal gjennomføres i kommende periode, eller holder det med valgteknisk samarbeid for Krf?

- Det er gode argumenter for begge ting. I det øyeblikk man legger en politisk plattform så sier du også at det tas grep, og at resten av kommunestyret på mange vis settes på sidelinja. Mens et valgteknisk samarbeid forutsetter mer arbeid fra ordføreren undervegs.

- Men det er kanskje et avklart politisk flertall man trenger i Øksnes?

- Nå har man jo hatt nettopp det uten at det har roet gemyttene så mye. Men dette har selvsagt to sider, sier Christiansen, som medgir at det til tider har vært frustrerende å sitte som del av et mindretall med en følelse av at sakene er avgjort før de kommer til kommunestyret.