Bombetrusselen, som ble lagt ut på nettsiden Jodl, har skapt mye uro både på skolene og blant elevene i Narvik.

En av disse elevene er Lill Ingrid Lihaug fra Bø i Vesterålen. Hun går i tredjeklasse påbygningsfag ved Frydenlund videregående skole i Narvik.

– Vi fikk meldingen siste timen i dag. Det var en skummel beskjed å få, særlig med tanke på hva som kan skje, forteller hun til VOL.

Tror det er spøk

Lihaug forteller at hun og resten av elevene på skolen nå venter på mer informasjon i saken.

– Vi vet ikke noe mer enn at vi vil få mer informasjon torsdag morgen, sier hun.

Bombetrusselen har vært mye omtalt blant klassekameratene til Lihaug. Hun forteller at det verserer ulike teorier om alvoret i trusselen.

– Noen tror det er en spøk, mens andre er mer bekymret. Det er uansett ikke noe koselig situasjon å være i. Man blir usikker og kan egentlig aldri vite. Det er bra at situasjonen blir tatt på alvor, sier hun.

Etterforsker saken

Avisa Fremover, skriver at Narvikskolene vil være åpne som vanlig torsdag.

– Narvik kommune har drøftet saken med politiet og har valgt å følge deres råd om å avvente situasjonen mens politiet etterforsker saken. Skolene holdes derfor åpent som vanlig etter råd fra politiet, skriver Narvik-ordfører Rune Edvardsen i en pressemelding.

Ifølge avisa, var bombetrusselen formulert på følgende måte: « Jeg har plantet en bombe på en av skolene i Narvik, den kommer til å gå av fredag kl. 12.00. Håper dere alle dør som er på den skolen».

Flere trusler tidligere

Applikasjonen Jodel, som trusselen ble lagt ut på, har visse likheter med Twitter, bortsett fra at meldingene blir lagt ut anonymt. Flere bombetrusler har blitt lagt ut på denne applikasjonen tidligere.

Tidligere i januar ble 2.000 elever og ansatte ved flere skoler i Helgeland sendt hjem etter at det ble publisert truende meldinger på Jodel.

I fjor høst ble det fanget opp tre tilfeller der elever fremsatte trusler mot vidergående skoler i Vestfolk, Telemark og Akershus, skriver NRK Nordland.