– Det er artig å slå ut et lag som ligger en divisjon over oss. Medkila slo langt, men vi klarte å stå imot og spilte en bra kamp, sier Dahl til VOL.

23-åringen, som kommer fra Stokmarknes, har tidligere spilt fotball for Sortland i andredivisjon. For fire år siden meldte hun overgang til Innstranda (Laget het tidligere Innstranden, men skiftet nylig navn), i Bodø.

Tre sjanser, tre mål

Hadselværingen har bøttet inn mål for klubben siden debuten. I inneværende sesong, for eksempel, har hun foreløpig scoret 16 på åtte kamper. I onsdagens cupkamp mot Medkila laget hun hattrick.

– Jeg hadde tre sjanser og scoret tre mål, sier hun.

Ingen dribler

Dahl synes ikke det er grunnlag for å skryte av egne ferdigheter og mener at lagvenninnene skal ha mye av æren for at hun scorer såpass hyppig.

– Mot Medkila spilte tre forskjellige lagvenninner meg perfekt gjennom forsvaret, og da var det bare å sette ballen i mål. Jeg er ingen dribler, spesielt rask eller er innehaver av en bra førstetouch. Men jeg har bra timing og kriger en del, noe som er nyttige egenskaper for en spiss.

Venter tøff motstand

Når Innstranda nå har slått ut Medkila og er klar for tredje runde i NM, regner Dahl med at enda tøffere motstand venter.

– Det blir nok et eliteserielag. Selv håper jeg at vi slipper Grand Bodø, siden vi har møtt dem mange ganger tidligere. Men de fleste lagene i eliteserien er i utgangspunktet sterkere enn oss, så det blir tøft, sier hun.

Vil rykke opp

Innstranda topper i dag sin 2.divisjonsavdeling og har som mål å rykke opp til førstedivisjon.

– Vi har spilt sju kamper, har vunnet seks og spilt en uavgjort. Vi er i god rute, og så får vi se hvor vi ligger når sesongen er ferdig, slår Emilie Dahl fast.