Steffensen startet sin karriere som sjarkfisker og eier i dag en betydelig mengde kvoter og flere båter gjennom selskapet Klotind AS. Selskapet hadde i fjor en omsetning på over 64 millioner kroner, og et årsresultat på 13,6 millioner kroner.

Nå har øksnesrederen gjort sin største investering hittil med kjøp av 115 fot store Solværskjær AS fra Hammerfest. Ifølge Nordlys har båt og kvoter totalt kostet et tresifret millionbeløp.

– De siste årene har jeg investert betydelig i kvoter. Nå er det kjøp av mer moderne og effektive fartøy jeg prioriterer. Vi har som mål å kunne drive mest mulig effektivt, samtidig som vi ønsker å kunne ta vare på fisken på best mulig måte, og levere god kvalitet. Med denne båten er det mulig å nå de målene, sier Steffensen til fredagens utgave av Øksnesavisa.

Da Solværskjær var ny i 2009 hadde den ifølge kystmagasinet.no en prislapp på i underkant av 75 millioner kroner.Steffensen har kjøpt rederiet med samme navn som båten fra Arnt Harald Wang og Leif Jonny Isaksen.

Ifølge Øksnesavisa drar båten nå rett til Finnmark på fiske. Planen er at fangstene under årets vinterfiske skal leveres i Øksnes.