– Jeg burde ha scoret minst tre til, sier tremålsscorer Roy Poulsen.

VOLs livereferat fra kampen kan du lese her.

Den gjennombruddshissige spissen var stadig en trussel mot Høken-forsvaret og kom seg fri gjentatte ganger i løpet av kampen. Poulsen har brent den del sjanser tidligere i sesongen og følte at det løsnet ordentlig mot Morild.

– Det var godt å score tre mål i en kamp. Selv om motstanden i dag ikke er av ypperste merke, gjør vi en bra kamp der vi triller kula og kommer oss stadig gjennom, sier han.

Spiller godt i en time

Fornøyd, i alle fall forholdsvis, er Morild-trener Arne Olav Berg.

– Vi spiller godt i over en time og klarer å holde trykket oppe. Vi har også litt marginer og er litt heldige. Høken er også uheldige og får skade på keeperen under oppvarminga, sier han.

I fjor smelte Morild inn det ene målet etter det andre. Så langt i år har ikke målene kommet like frekvent. Treneren synes derfor det var tilfredsstillende at det ble hele åtte mål på en gang.

– Å score såpass mange mål var forløsende, noe vi ikke har gjort så mye av så langt i år. Seieren var viktig for oss, fordi det gav oss pusterom med tanke på bunnstriden, sier han.

Vått underlag

Det regnet til tider godt på Myre lørdag ettermiddag. Både spillere, publikum og andre farende fanter ble ganske så bløte. Nedbøren virket ifølge Berg også inn på banespillet.

– Med så vått underlag går ballen ekstra fort, og da blir det ekstra viktig å være nøyaktig i touchen. Det var delvis vanskelig å spille, sier Berg.

Neste motstander for Morild blir mot Harstad B. Berg mener det er en kamp som Morild skal vinne med god margin.

– Den kampen bør vi dominere like mye som vi gjorde i dag. Det blir viktig at vi klarer å holde tempo oppe underveis i kampen. Ellers ser ting ganske bra ut for oss nå. Vi begynner å få folk tilbake fra skade og disponerer en bra stall, slår Arne Olav Berg fast.

– Hodeløst

Høken-trener Tord Andre Jensen applauderer ikke over måten laget hans åpnet kampen på.

– De tre første målene er hodeløse. Vi slipper enkle mål på corner. Jeg føler ellers at vi blir trilla rundt i første omgang. Vi er ikke på i det hele tatt. Da får Morild spille seg rundt leddene våre, sier han.

I andreomgang baller det det på seg for gjestene.

– Det er mange slitne bein. Jeg må også stå i mål siden vi har for lite folk på benken. Dessuten manglet vi våre to beste spillere denne kampen. Det er uansett tungt å reise med 14 mann, som plutselig blir redusert til 14 på grunn av skader. Men vi måtte bare gjøre det beste ut av det, sier han.

Skal tette igjen bak

Neste kamp for Høken er borte mot Stålbrott/Sortland 2 førstkommende torsdag. Jensen og resten av Høkens trenerapparat har allerede lagt en plan for hvordan de skal unngå å gjøre samme feilene som mot Morild.

– For det første satser vi på å få med flere spillere. Vi kommer til å ligge veldig kompakt og heller angripe på kontringer, med fart. Vi har flere kjappe spillere på kant og på topp som kan springe fra de fleste i divisjonen. Å tette igjen bakover blir derfor hovedfokuset, og så får vi se hvordan kampen utarter seg, slår Jensen fast.

Nedrykksplass

Etter helgens kamper ligger Morild på en 7.plass med 21 poeng. Høken ligger på nedrykksplass, nede på 11.plass, med 14 poeng. Suveren serieleder er fortsatt Melbo, som har 41 poeng. Men ingenting er avgjort ennå og både Leknes og Lofoten ligger like bak.

Tabellen finner du her.