– Vi håper på medalje, men det er slett ikke noe krav, sier kampsportveteran Ken-Thomas Kvæl, som selv gjør comeback i helgen.

Idet VOL er i kontakt med Kvæl er han på utøverhotellet og venter på resten av troppen fra Hadsel som er på vei.

Vektklasser

Klokken 18 fredag er det registrering og innveiing. Dersom uhellet er ute, er det noen som må pine seg ned i vekt for å komme i riktig vektklasse.

– Det er imidlertid absolutt ikke noe vi har fokus på, med tanke på at vi har med unge utøvere å gjøre, understreker Ken-Thomas Kvæl.

Selv gjør han altså comeback i helgen. Kvæl er forøvrig tidligere kåret til Årets hadselværing for sitt engasjement for barn og unge i kommunen.

Engasjert er også Kjell-Arne Finnesen fra Sortland, som har med seg tre utøvere til Bergen. Til sammen er det altså ti vesterålinger som kjemper om gjeve premier.

– De aller fleste er her for første gang, så vi venter oss ikke for mye. Men selvsagt håper vi på medalje. I mange av klassene er det imidlertid rundt 45 deltakere, og nivået er skyhøyt, sier Kvæl.

Han har med to yngre medlemmer av familien som heter Kvæl. Datteren Ronja stiller i seniorklassen for første gang og er naturlig nok spent på hvordan det skal gå.

Utøvere fra Vesterålen:

Hadsel: Ronja Elida Ongstad, Tina Sofie Larsen, Malik Salahudeen, Hans Jørgen Hansen, Josefine Breivik Deniz, Henrik Kvæl Ongstad og Ken-Thomas Kvæl.

Fra Sortland er det Vida Marie Finnesen, Jørn Ruiz Foss og Oscar Birkelid Christiansen. Kjell Arne Finnesen er med som trener. Alle utøverne skal delta i de to disiplinene mønster og frisparring.