Vesterålen storbands prosjekt vår 2016 er en hyllest til Sigurd Køhn, en av Norges største saksofonister gjennom tidene.  Han spilte flere ganger i Vesterålen og var en ivrig festivalmusiker under Sortland Jazzfestival.

Sigurd var medlem bl.a. i den fremragende kvartetten The Real Thing. Dessverre gikk Sigurd bort så alt for tidlig i tsunamikatastrofen i Thailand i 2004.

Dirigert av Odd Helge Hveding viste Vesterålen Storband Køhn den respekt han fortjente. For fy fela hvor de spilte.

Vinter

Vesterålen Storband startet konserten forsiktig med kun noen musikere og pianist Steinar Kjeldsen. Så kom resten av bandet inn og spilte med på låta "Winter Blues" av Hans Mathisen.

- Dette var for å hedre snøen som falt tidligere i uka, sa dirigent Hveding, som på sedvanlig vis ledet storband og publikum gjennom konserten på en varm og humoristisk måte.

Så kom kveldens hedersgjest på scenen, nemlig Frode Nymo. En saksofonist i den ypperste norgeseliten. Han spilte som forventet prikkfritt og vakkert på flere av Sigurd Køhns komposisjoner.

Enda flottere var den eminente spillingen til Vesterålen Storband. En har vel knapt hørt de bedre, så freidig må en få lov til å være.

Øvd sammen

Totalt sett hadde Nymo og Vesterålen Storband øvd sammen i to dager.

- Vi har kost oss mye og håper dere også gjør det, sa Hveding.

Frode Nymo (født 27. november 1975 i Egersund), oppvokst i Valnesfjord utenfor Fauske, er en norsk jazzmusiker (saksofon), bror av jazzmusikeren Atle Nymo. Han ble tidlig med i Bodø Big Band under lærer Henning Gravrok, og senere utdannet ved Jazzlinja (NTNU), der han og medstudenter etablerte Urban Connection med Spellemannprisen og to plateutgivelser som resultat. Med broren har han plateutgivelser med Atle Nymo & Frode Nymo Quartet (2004). Mottaker av Valnesfjords «Årets Oppmerksomhet» i 1997.(Kilde: Wikipedia)

For å se billedglimt fra konserten, bla mellom bildene i billedserien ved å bruke piltastene på PC/Mac eller ved å sveipe på mobil/tablet.