- Jeg har fått fornyet respekt for skuespilleryrket. Det er vanskelig å tørre å gå ut av komfortsonen, sier språklærer Mona Sørensen. Foto: Hadsel videregående skole

VOL viste som første nyhetsmedium mandag kveld hyllestvideoen som lærerne ved Hadsel videregående skole, studiested Stokmarknes har laget til sine elever. De rørende opptakene raste oppover leserstatistikken, og har holdt seg på topp siden. Videoen er blitt plukket opp av blant andre NRK Nordland. Videoen er spredt i mengder på Facebook og Twitter, og lærerhyllesten ble vist som innslag på TV2s kveldsnyheter tirsdag. Onsdag formiddag skriver VG Nett også om musikkstuntet. Også britiske The Telegraph skriver om stuntet på nettstedets forside. Og derfra har saken spredt seg til andre britiske nettsteder. The Telegraph har over 1,7 millioner daglige besøkende.

Lærer Kolbjørn Hoseth Larssen medgir at responsen har vært overraskende stor. - Det er åpenbart at videoen har truffet flere enn forventet. Bare på Youtube har den godt over 20.000 visninger på halvannet døgn, i tillegg til at den selvfølgelig er spredt på en mengde andre kanaler, sier han.

Kollega Mona Sørensen underviser til vanlig elevene på videregående i norsk og tysk. Sørensen har åpenbart også kreative egenskaper. Det var nemlig hun som hadde ideen til manuset til musikkvideoen.

- Det er for all del et samarbeid mellom oss lærerne. Men det er riktig at jeg hadde den opprinnelige ideen. Manuset ble sendt rundt, og vi var enige om at det holdt mål. De viktigste årsaken til at dette ble så bra er nok i første rekke at sangen og teksten er perfekt i forhold til å være et budskap fra lærere til elever. Det er også viktig at vi som stilte opp i videoen kjenner hverandre, og at vi turte å gå ut av komfortsonen for å være skuespillere. Dernest hjelper det veldig på at vi har dyktige folk blant oss til både innspilling og etterarbeid, sier Mona.

- Det er mange som sier de har klump i halsen, og tårer i øyekroken når de ser videoen. Hvorfor det?- Et par av grunnene er kanskje at det er en del gjenkjennelse i det å se lærere som tar farvel med elevene sine. Det gjelder uansett om man kjenner skolen her eller ikke. For de som har gått her tidligere er det sikkert flott å møte sine gamle lærere på denne måten, sier Sørensen.

Hadsel videregående skole, avdeling Stokmarknes har en stab på 79 personer, og et elevtall på 275. Det er ikke første gang lærerne har laget video til sine avgangselever. Nederst i saken ser du det første stuntet, som ble vist frem første gang i 2011.